hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcıdan hukuk dersi gibi karar

    Savcıdan hukuk dersi gibi karar
    expand

    Muğla'nın Datça İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda 1- 17 Haziran 2013 tarihleri arasında Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla gösteriler düzenlendi. Bu eylemlere katılan 17 kişi hakkında, 6 ay sonra soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ferdi Baba, geçen 11 Şubat'ta 'kovuşturmaya yer olmadığı' kararı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karar, 15 gün sonra taraflara tebliğ edildi. Savcı Baba'nın kovuşturmaya yer olmadığı kararında çarpıcı gerekçeler yer aldı. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının uluslararası sözleşme ve belgeler ile ulusal hukukta ayrıntılı bir şekilde düzenlendiği belirtilen kararda, İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin (İHEB) 20'nci maddesi, Birleşmiş Milletler Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesinin 21'inci maddesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) 11'inci maddesi, Anayasa Mahkemesinin 34'üncü maddesi ile Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarına atıfta bulunuldu.

    Savcı Ferdi Baba, devletin toplanma özgürlüğü hakkının kullanılmasını sağlamak için gereken önlemleri almak zorunda olduğuna dikkat çekti. Kararda, şüphelilerin yaptıkları toplantılarda asayişin bozulmadığı, herhangi bir şiddete başvurulmadığı, toplantı içeriğinde suç ve suç unsurlarının tespit edilmediği de vurgulandı. 

    HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan önemli açıklamalar

    Cihangir'de Sırrı Süreyya-Kadir İnanır zirvesi

    Zihinsel engelli gençle evlendirilen kız intihar etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow