hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selahattin Demirtaş AB Büyükelçileri ile buluştu

    Selahattin Demirtaş AB Büyükelçileri ile buluştu
    expand

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş AB ülkelerinin büyükelçilerine Haziran ayındaki genel seçime parti olarak gireceklerini, barajı geçememeleri durumunda ise yollarına devam edeceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği Dönem Sözcüsü Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Atis Sjanits, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı öğle yemeğine davet etti. Yemeğe 19 ülke büyükelçi, 8 ülke de büyükelçi vekili düzeyinde katıldı.

    Demirtaş 2 saat süren yemekte partisinin politikalarıyla ilgili sunum yaptı. Büyükelçilerin sorularını yanıtladı.

    Büyükelçiler en çok HDP'nin seçime parti olarak girip  girmeyeceğini, yüzde 10 barajını geçememeleri durumunda ne olacağını merak ettiler, onu sordular.

    Demirtaş parti olarak gireceklerini yineledi, "Her zaman yaptığımızı yapacağız tabanı, taban siyasetini güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

    Başkanlık konusu da masadaydı. HDP lideri mevcut durumda başkanlık sisteminin şahsi diktatörlükten farklı olmayacağını savundu ve  karşı çıktı.

    Kobani'yi Türkiye'nin tanıması gerektiğini de ifade eden Demirtaş, "Kobanideki yeni düzen Suriye'nin gelecekteki modeli olacak" ifadesini kullandı.

    Yalçın Akdoğan: "HDP'nin oyu yüzde 6-7"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş'tan baraj mesajı

    Yunan Bakandan Kardak'a çelenk

    AB'den Rusya'ya yaptırım kararı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow