hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selahattin Demirtaş: "Barajın tam sınırındayız"

    Selahattin Demirtaş: Barajın tam sınırındayız
    expand

    HDP Eş Başkanı Demirtaş, çözüm süreci izleme komitesiyle ilgili "Cumhurbaşkanının kendi listesi, Başbakanın kendi listesi var, üzerinde anlaşamıyorlar" dedi. Demirtaş, partisinin oy oranıyla ilgili olarak da, baraj sorununun tümüyle ortadan kalkmadığını vurgulayarak, "AKP iktidardan düşme, biz de barajın tam sınırındayız" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçime ilk kez parti olarak giren HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin yüzde 10’luk seçim barajını aşıp aşamayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Demirtaş, “Baraj sorunu bizim için tümüyle ortadan kalkmış diyemem. AKP iktidardan düşmenin sınırında, biz de barajın tam sınırındayız” dedi.

    “İmralı’da tek tek isim değerlendirmesi olmadı”

    Demirtaş, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın HDP’nin aday listelerine etkisiyle ilgili olarak da, İmralı’daki görüşmede genel bir değerlendirme yapıldığını söyledi. “Tek tek adaylarla ilgili değerlendirme olmadı” diye konuştu.

    “İzleme heyetinde iki liste var”

    HDP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümetin görüş ayrılığına düştüğü Çözüm sürecinde oluşturulması planlanan İzleme Heyeti ile ilgili olarak da görüş ayrılıklarının sürdüğü mesajını verdi. Selahattin Demirtaş, “Cumhurbaşkanının kendi listesi, Başbakanın kendi listesi var, üzerinde anlaşamıyorlar” dedi.

    ”Çözüm süreci buzdolabında değil ama...”

    Demirtaş, çözüm sürecindeki son durumla ilgili olarak da “Şu anda buzdolabına kaldırılmış değil. Nevruz’dan bu yana ne ilerleme, ne gerileme var” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow