hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serinlemek ne mümkün!

    Serinlemek ne mümkün
    expand

    Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, deniz suyunun ısısını hava sıcaklıklarıyla yarışır hale getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadeniz'de ölçüm yapılan bazı merkezlerdeki deniz suyu sıcaklıkları, bölgede geçmişte gerçekleşen ortalama en yüksek hava sıcaklıklarının üzerine çıkıp Ege kıyılarındaki değerleri yakaladı. Kıyılarda, Akdeniz'deki üç merkezde 30 dereceyi gören deniz suyu sıcaklıkları, en düşük sıcaklıkların ölçüldüğü Ayvalık ve Kumköy'de bile 25 dereceye tırmandı.

    Türkiye son günlerde bazı bölgelerde 40 dereceyi aşan hava sıcaklıkları ve yine yüzde 90'ın üzerindeki nemin etkisiyle bunaltıcı günler geçiriyor.

    Serinlemek için büyükşehirlerden sahillere akın eden tatilcileri ise ısısı artık hava sıcaklıklarını aratmayan deniz suyu karşılıyor. Deniz suyu sıcaklıkları, temmuz ayından itibaren hızla tırmanırken Türkiye'nin güney sahilleri, yine en sıcak merkezler olarak öne çıktı. Ege Bölgesi'nde de deniz suyunda yüksek sıcaklıklar ölçüldü.

    Karadeniz'de ise Akçakoca, Sinop, Trabzon ve Hopa'da ölçülen deniz suyu sıcaklıklarının, geçmişte gerçekleşen ortalama en yüksek hava sıcaklıklarını geçmesi dikkati çekti. Bu merkezlerdeki deniz suyu sıcaklıkları, Ege Bölgesi'ndeki merkezleri yakaladı.

    Bedellinin yaş sınırı ve ücreti ne olacak?

     İskenderun, Fethiye ve Finike'de deniz suyu 30 derece

    Akdeniz Bölgesi'ndeki Hatay'ın İskenderun, Muğla'nın Fethiye ve Antalya'nın Finike ilçeleri son iki günde 30 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak öne çıktı.

    Antalya'da 29 derece olarak ölçülen deniz suyu sıcaklığı, Anamur, Alanya, Çeşme ve İzmir'de 28 dereceyi buldu. Bu sıcaklıklar, Marmaris, Akçakoca, Sinop ve Trabzon'da 27, Bodrum, Kuşadası, Tekirdağ, Samsun ve Hopa'da 26, Ayvalık ve Kumköy'de ise 25 derecelerle kayıtlara geçti.

    Ülkede son iki günde en yüksek deniz suyu sıcaklıklarının ölçüldüğü ilk 10 merkez şöyle:
    Merkez  Derece  
    İskenderun   30      
    Fethiye         30      
    Finike           30      
    Antalya         29      
    Anamur        28      
    Alanya          28      
    Çeşme         28      
    İzmir             28      
    Marmaris      27      
    Sinop            27      

    Meteoroloji'den sıcak uyarısı     

    Batı Akdeniz Bölgesi'nde, hava sıcaklığının artacağı belirtilerek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığının 1 ila 2 derece artacağı kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada rüzgarın güney yönlerden hafif, öğleden sonra ise orta kuvvette eseceği bildirdi. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.Denizlerde ise rüzgarın Bodrum ile Kaş arası batı ve kuzeybatıdan, Kaş ile Kumluca arası batı ve güneybatıdan 3 ila 5, Kumluca ile Anamur arası güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde eseceği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow