hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt'te askeri araca bombalı tuzak: 8 asker şehit oldu

    Siirtte askeri araca bombalı tuzak: 8 asker şehit oldu
    expand

    Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lıların karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı, olayda 8 asker şehit oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar yola tuzakladıkları bombayı, bugün öğleden sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden 8'i şehit düşerken, yaralı askerlerin olduğu belirtildi.

    Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt'ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi. Güvenlik güçlerince bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

    Genelkurmay'dan açıklama

    Genelkurmay patlamayla ilgili bir açıklama yapıldı. İşte o açıklama;

    "19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

    Patlama sonucunda Kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pervari ve Şirvan’a giriş çıkışlar yasaklandı

    Patlamanın ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor.  Siirt 3’üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi.

    Valilik açıklama yaptı

    Siirt Valiliği, Siirt'te PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcı ile askeri zırhlı araca düzenlediği ve 8 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

    "Bölücü Terör Örgütü PKK tarafından, Siirt-Şirvan-Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında menfeze yerleştirilen el yapmı patlayıcının, patlatılması sonucu 8 askerimiz şehit olmuştur. 19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen güvenlik güçlerimize, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden menfeze yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucu 8 askerimiz şehit olmuştur. Yaralı güvenlik personelimiz bulunmamaktadır. Eli kanlı canilerin yakalanması amacıyla bölgede havadan ve karadan geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Tüm ülkemizde derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK'lıların saldırısında şehit olan askerlerin 1'inin uzman çavuş, 2'sinin uzman erbaş, 5'inin de er olduğu öğrenildi.

    Şehitlerin cenazeleri hastanede

    Siirt- Şirvan- Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların menfeze yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi uzaktan kumanda ile patlattığı saldırıda şehit olan 8 askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da hastaneye gelerek incelemelerde bulundu.

    Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü. Saldırıda şehit olan askerlerin uzman çavuş Hakan Aktürk, uzman erbaş Ferdi Gerekli, uzman erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M.Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı olduğu belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow