hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmit'te askeri helikopter düştü, 4 mürettebat şehit oldu

    İzmitte askeri helikopter düştü, 4 mürettebat şehit oldu
    expand

    İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra radardan kaybolan askeri helikopterin Kartepe ilçesinin Karaardıçlı bölgesine düştüğü belirlendi. Helikopterde bulunan Dz.Plt.Bnb.Deniz Akdeniz ve Dz.Plt. Ütğm.Çağrı Ceyhan, Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Helikopter öğlen saat 12.18'de Cengiz Topel Havaalanı'nda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Üs Komutanlığı'ndan eğitim uçuşu için havalandı. İçerisinde Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz ve yardımcısı vardı. 2 askeri personel, Sikorsky tipi helikopterle, Konya'ya gidiyordu. Helikopter ile 12.25'te irtibat kesildi, helikopter radarda kayboldu. 

    Bölgeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ile jandarma, polis, 112 Acil Servis, AFAD ve AKUT ekipleri sevk edildi. Helikopterin rotasındaki bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Devam eden aramalarda sis ekiplerin çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

    Çalışmalar sürerken Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinden bir helikopterin düştüğü ihbarı geldi. İlçenin Sarıcaova Köyü'nde oturanların bir helikopterin köy yakınlarında dağlık bölgede kaybolduğunu söylemesi üzerine bu bölgeye de askerler ve kurtarma ekipleri gönderildi. 

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan radarda kaybolan helikopterle ilgili açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

    "Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmıştır. Söz konusu helikopter ile 12 Ekim 2014 günü saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilmiştir. Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri arama faaliyetine havadan iştirak etmekte olup; helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde de karadan Jandarma Genel Komutanlığına ait birlikler tarafından arama faaliyeti sürdürülmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pilotun cep telefonundan sinyal alındı

    Arama- kurtarma çalışmaları sürerken, Kartepe İlçesi'ne bağlı Örnekköy yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı bilgisi geldi. Bu bilgi üzerine arama- kurtarma ekipleri, yine Kartepe Dağı yamacındaki Örnekköy tarafına yönlendirildi. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonunda helikopterin Kartepe ilçesinin Karaardıçlı bölgesine düştüğü belirlendi. Helikopterde bulunan 4 mürettebat şehit oldu. Mürettebatın cenazelerine ulaşıldı.

    Kobani'nin az bilinenleri

    Kobani'ye silah ve cephane yardımı açıklaması

    HSYK seçimleri yapıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow