hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi'deki olaylarda ölen 3 kişi toprağa verildi

    Silopideki olaylarda ölen 3 kişi toprağa verildi
    expand

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün çıkan olaylarda ölen 58 yaşındaki Hamdi Ulaş, 27 yaşındaki Kamuran Bilin ve 17 yaşındaki Hıdır Tamboğa, bugün törenle toprağa verildi. Tabutunun üzerine yapma beyaz güvercin konulan Hıdır Tamboğa'nın annesi Zeynep Tamboğa, "Terlikliydi ve tişörtlüydü. Hıdır'ımı evimin kapısında öldürdüler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Silopi'de dün sabahın ilk saatlerinde güvenlik güçleri PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının, polisin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için iş makineleri ve zırhlı araçlarla Başak ve Barbaros mahallelerine gitti.

    Polis ekiplerine YDG-H'liler roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. İlçede yaklaşık 10 saat süren olaylarda Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa öldü, 2'si polis 7 kişi de yaralandı.

    O görüntüler hakkında inceleme başlatıldı

    Silopi'de bugün ölenler için düzenlenen cenaze töreni düzenlendi. İlçede eczane ve fırınların dışında tüm işyerlerinde kepenkler açılmadı. Şırnak ilk merkezinde de esnaf bugün kepenklerini açmadı. Olaylarda ölenler Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa için öğle namazının ardından H. Ali Bilin Mekke Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

    "Terlikliydi ve tişörtlüydü"

    Cenaze törenine HDP Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik, Aycan İrmez, Ferhat Encü, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, ölenlerin aileleri ve binlerce kişi katıldı. Cenaze namazının ardından üzerlerine sarı-kırmızı-yeşil örtü örtülen 3 kişinin tabutları omuzlara alınarak yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Başak Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü. Hıdır Tamboğa'nın tabutunun üzerine yapma beyaz bir güvercin konuldu. Bu sırada, 'PKK halktır, halk burada' ile hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşları döken Hıdır Tamboğa'nın annesi Zeynep Tamboğa, "Oğlum kimse ile savaşmaya gitmemişti, evinin kapısının önündeydi. Terlikliydi ve tişörtlüydü. Hıdır'ımı evimin kapısında öldürdüler. Kimse Hıdır'ıma iftira atmasın. Bilin ki yalan söylüyorlar" dedi.

    Hıdır Tamboğa'nın Silopi'de amatör takımlarda futbol oynadığı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği turnuvada şampiyon olan takımla madalya kazandığı belirtildi.

    Ölenlerden 3 çocuk babası Kamuran Bilin'in ilçede marangozluk yaptığı belirtildi. Bilin'in babası Cemal Bilin, oğlunun işyerinin kapısının önünde öldürüldüğünü söyledi. Cemal Bilin, "Oğlumu iş yerinin kapısında öldürdüler. Ya oğlumun peşinden gideceğim, ya da bu olayın peşini bırakmayacağım" dedi.

    Ölenlerden Hamdi Ulaş'ın ise işsiz olduğu belirtildi. Ölen 3 kişi daha sonra gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cenazeye katılanlar daha sonra olaysız dağıldı. Cenaze törenleri nedeniyle ilçede polisin bazı noktalarda zırhlı araçlarla nöbet tuttuğu görüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow