hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinop'ta öğretmen eylemine polis müdahalesi

    Sinopta öğretmen eylemine polis müdahalesi
    expand

    Sinop'ta iş bırakma eylemi yapan öğretmenler, Valilik binası önünde basın açıklaması yapmak isteyince, polis gruba müdahale etti. Çıkan olaylarda polis, biber gazı sıktı. Bir çok öğretmen gazdan etkilenirken, bir kişinin başına da biber gazı fişeği isabet ederek yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün Sinop'ta Öğretmenevi önünde eğitimde yaşanan sorunlar gerekçesiyle bir grup eğitimci, iş bırakma eylemi yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen grup, Valilik binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Türkiye Kamu-Sen Sinop İl Başkanı Metin Süren, Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, KESK Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Seyfi Çelebi başkanlığındaki grubun, 'Siyasi kadrolaşma ve zorunlu rotasyon girişimlerine son verilmesi, eğitimde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi için 24 Eylül'de grevdeyiz" sloganı ile basın açıklaması yapmak istemesine polis izin vermedi.

    Polisle grup arasında tartışma çıktı. Olayların büyümesi üzerine polis gruba biber gazı ve tazyikli su sıktı. Bir kadın gösterici, polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanarak Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir çok kişi de biber gazından etkilendi.

    Bodrum'da hostes şoförün üzerine düştü...

    Bodrum'da hostesin virajda dengesini kaybederek şoförün üzerine düşmesiyle kontrolden çıkan, içinde 28 Rus turistin bulunduğu tur otobüsü, 30 metrelik uçuruma düşerken son anda çam ağacına çaparak durabildi. Kazada yara almadan kurtulan turistler, kapıları sıkışan otobüsten camları kırarak çıkarken, yaralanan otobüs şoförü Mehmet Koçak hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

    Kaza, bugün 08.30 sıralarında, Torba Demir Mevkii’nde meydana geldi. 44 yaşındaki Mehmet Koçak, yönetimindeki 34 HH 3877 plakalı tur otobüsüyle, Milas- Bodrum Havalimanı’ndan aldığı 28 Rus turisti Gündoğan Mahallesi’ndeki otele götürmek üzere yola çıktı. İddiaya göre, Torba Demir Mevkii’ndeki virajda hostes M.K. dengesini kaybetti ve şoför Mehmet Koçak’ın üzerine düştü. Kadının üzerine düşmesiyle şoför Koçak’ın direksiyon kontrolünü yitirdiği otobüs 30 metrelik uçuruma düşmek üzereyken yol kenarındaki çam ağacına çarparak durabildi.

    Şans eseri ucuz atlatılan kazada otobüsün kapıları sıkıştığı için açılmayınca, turistler panik içinde camları kırarak aracı terk etti. Yaşadıkları şoku üzerlerinden atamayan turistler, aynı tur şirketine ait başka bir otobüs ile konaklayacakları otele götürüldü.

    Başından ve omzundan hafif yaralanan şoför Koçak, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olan Koçak, "Turistleri havalimanından alıp, otele götürüyorduk. Bir anda ayaktaki, turistlere hizmet eden hostes üzerime düşünce ne olduğunu anlayamadım. O yol zaten çok dar, bir de virajda oldu. Direksiyon kontrolünü kaybettim. Önemli olan konuklarımızın burnunun bile kanamamış olması" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow