hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak Valisi: "Türkiye'yi Suriye gibi yapmayı planladılar"

    Şırnak Valisi: Türkiyeyi Suriye gibi yapmayı planladılar
    expand

    Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre İlçesi'nde 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayları değerlendirirken, "Kobani'deki çatışmalar, Cizre'de tekrarlanıp, belki de bunun tüm Türkiye'ye yayılması ve Türkiye'nin bir Suriye haline getirilmesi planlanmıştı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak'tan Bartın'a atanan Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu için verilen veda yemeğinde konuşan Vali İpek Şırnak'ı Türkiye'nin nabız ve kalbinin attığı bir yer olarak değerlendirdi. Şırnak'ın 20 yıl önce buradan batıya giden haftada 8-10'u bulan şehitler ile anılan bir il olduğunu, yılda ortalama 300 kişinin şehit olduğu bir il olarak anıldığını hatırlatan Vali Hasan İpek, şöyle dedi:

    6 Şubat'ta 15 bin öğretmen atanacak

    "Şırnak bugün maalesef yine olayları, provokasyonları, kavga-gürültüleri, olumsuzluklarıyla anılıyor. Ama, şundan da mutluyuz; 1 yıl içerisinde Allah'a şükür benim görevde olduğum sürede hiç şehit vermedik. Yaralanan ve zor durumda kalan arkadaşlarımız oldu ama can kaybımız olmadı. İnşallah bundan sonrada hiç olmaz. Çünkü, bir evlat hiç kolay yetişmiyor. 1 polis, 1 asker, 1 subay ve 1 müdür kolay yetişmiyor. Biz birçok olay yaşadık."

    Vali Hasan İpek, Şırnak'ta 27 Aralık'ta Cizre olayları çıkıncaya kadar ciddi bir can kaybı görülmediğini vurgularken şöyle konuştu:

    "Maalesef 27 Aralık'taki olaylardan sonra vatandaşımızdan birkaç kaybımız oldu. Türkiye'nin genel kamuoyu algısında; Cizre olayları ikinci Kobani'nin Türkiye'de başlatılması için start verildiği yönünde anlaşıldı. Belki de bu böyleydi. Çünkü Kobani'deki çatışmalar, Cizre'de tekrarlanıp, belki de bunun tüm Türkiye'ye yayılması ve Türkiye'nin bir Suriye haline getirilmesi planlanmıştı. Fakat, büyük dirayet ve kararlılıkla ne buradan ne oradan insanlarımızın ölmesine izin vermeyecek şekilde müdahaleler yaptık"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Klavyede "Türkçe seferberliği"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow