hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta nöbet sırasında şehit edilen asker Van'da toprağa verildi

    Şırnakta nöbet sırasında şehit edilen asker Vanda toprağa verildi
    expand

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lıların nöbet kulübesine düzenlediği roketatarlı saldırıda öldürülen jandarma er Abdulhalit Aras'ın cenazesi, Van'ın Tuşba ilçesinde toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün PKK'lılarca 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası'nda nöbet kulübesine düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden jandarma er Abdulhalit Aras, Van'ın Tuşba ilçesinde toprağa verildi.

    Şırnak'ta askere bombalı saldırı: 1 şehit

    Van'a getirilen Aras'ın cenazesi, Van Asker Hastanesinden alınarak Düzyol Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Helallik alınmasının ardından Aras'ın cenazesi, Yukarı Norşin Camisi'ne taşındı. Cenazeyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Sami Aras ile amcası Ferzende Aras'ı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve askerler teskin etmeye çalıştı. Jandarma er Abdulhalit Aras'ın yakınları da tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Bu sırada sinir krizi geçiren bazı kadınlara cami önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Bakan Eker'e sarılan amca Ferzende Eker, "Ciğerimiz yanıyor sayın Bakanım. İnsanın yüreği yanıyor. Anlayın bizi. Bizim acımız çok büyük. Bütün dünya görsün bizim acımızı" dedi. Şehidin babası da Kürtçe, "Ceylan gözlüm, senin cenaze törenine mi gelecektim? Ben sana kurban olayım oğlum" diye ağıtlar yaktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdulhalit Aras'ın cenaze namazını Van Müftüsü Nimetullah Arvas kıldırdı. Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan Aras'ın cenazesi, Tuşba Belediyesine ait cenaze aracıyla Akköprü Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü. Törene katılanlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez ve kahrolsun PKK" sloganı attı. Bazı şehit yakınları, cenazeye saygı gösterilmesi ve sessizce defin işleminin yapılmasını istedi. Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow