hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'taki saldırıda Yüzbaşı Alkan şehit oldu

    Şırnaktaki saldırıda Yüzbaşı Alkan şehit oldu
    expand

    Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü’ndeki Jandarma Karakolu’na dün gece PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beytüşşebap İlçesi’ne yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan Ayvalık Köyü’ndeki jandarma karakoluna dün akşam saat 21.30 sıralarında bir grup terörist tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Karakolda nöbet tutan askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan ve bir saat süren çatışmada, biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

    Şırnaktaki saldırıda Yüzbaşı Alkan şehit oldu

    Helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Osmaniye nüfusuna Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, tüm müdahalelere rağmen gece saat 02.00 sıralarında kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı 2 askerin tedavileri sürerken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyonlar sürüyor.

    Genelkurmay'ın açıklaması

    Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'taki jandarmakarakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, dün 22.00'de bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Şırnak Beytüşşebap Ayvalık JandarmaKarakoluna roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi. Silahlı saldırıya anında karşılık verildiği, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere üç personelin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralılarınhelikopterle hastaneye götürüldüğü ifade edildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Tedavileri süren yaralılardan durumu ağır olan kahraman personelimiz Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz halegetirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimiz kahraman Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'a Allah'tan rahmet,şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızave yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow