hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sırrı Sakık: Onlar it sürüsüdür, onlar bu halka düşmandır

    Sırrı Sakık: Onlar it sürüsüdür, onlar bu halka düşmandır
    expand

    Ağrı Belediye Başkanı BDP'li Sırrı Sakık, Nevruz ateşi yakıldıktan sonra Ağrı'dan Çanakkale'de yaşamını yitiren bütün kahramanlara selam ve saygı gönderdi. Geçen yılki Nevruz'da batıda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlere, "Generali olsanız ne yazar, it sürüleri" dediği için hakkında dava açıldığını söyleyen Sakık, "Buradaki polisler, çekim yapanlar, not tutanlara aynı şeyi tekrarlıyorum. Onlar it sürüsüdür, onlar bu halka düşmandırlar" dedi. Sakık, gelen tepkiler üzerine Twitter'dan bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağrı Hani Baba Caddesi'ndeki belediye otoparkında bugün öğleden sonra düzenlenen Nevruz kutlamalarına DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DBP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

    Nevruz ateşinin yakılmasından sonra konuşan Sırrı Sakık, "Bugün 18 Mart Çanakkale'de kurtuluş savaşında yaşamını yitiren yiğitlerin anma günüdür. Buradan Ağrı'dan Çanakkale'de yaşamını yitiren bütün kahramanları saygı ile selamlıyoruz. Onlar Çanakkale'ye giderken Ağrılıydı, Muşluydu, Edirneliydi, Tekirdağlıydı. Ortak bir vatan için gittiler. Kürt, Türk, Abaza, Çerkez herkes el ele tutuşarak o topraklarda kurtuluş savaşını verdi ve o topraklardan bir daha geri dönmediler. Ey sayın Cumhurbaşkanı sizin bu ülkeyi yöneten atalarınız Çanakkale'de bu mücadeleyi verenlerin ruhuna ihanet ettiler" dedi.

    AK Parti Siirt İl Başkanı'nın Erdoğan tweeti: Halife geliyor hazır olun

    Ağrı'da daha önce yaptığı konuşmalardan sonra cumhuriyet savcılarının soruşturma açtıklarını anlatan Sırrı Sakık, geçen yıl nevruzda batıda Kürt mahallelerine yönelik saldırılar olduğunu ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peluş oyuncağa "Ali" isminin verilmesine RTÜK'ten müeyyide

    Batıda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlere mesaj yollayan Sakık, "Demiştim ki ey oradaki çeteler. Siz Mustafa Kemal'in askeri değil generali olsanız ne yazar. İt sürüleri. Bundan dolayı ve 30 Mart, 1 Haziran seçimlerindeki o yenilgiden dolayı Adalet Bakanı bizzat talimat veriyor ve hakkımda dava açılıyor. 1 Nisan'da adliyede olacağız. Buradaki polisler, çekim yapanlar, not tutanlara aynı şeyi tekrarlıyorum. Onlar it sürüsüdür, onlar bu halka düşmandırlar" diye konuştu.

    Kurtulmuş, Demirtaş'ı başarılı buldu, HDP'nin oy oranını açıkladı

    Sakık, Twitter üzerinden açıklama yaptı

    Sırrı Sakık'a bu sözlerden dolayı gelen tepkiler üzerine Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

    İşte Sakık'ın mesajları:

    Bugün Ağrı Newrozunda yaptığım konuşma manipüle edilerek Mustafa Kemal ve onun askerlerine hakaret olarak yansıtılmıştır.

    Konuşmamın özü şudur; Geçen yıl batıdaki il ve ilçe teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız "M. Kemal'in askerleriyiz"

    kisvesiyle yürüyüş yapan vandallar tarafından linç edilmiştir. O vandallara yaptığım hakaret yüzünden hakkımda soruşturma açıldı

    ve 1 Nisan'da bununla ilgili mahkeme gerçekleşecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asla M.Kemal'e ve de ona inanan insanlara değildir sözüm! Sözüm bunu kullanarak vandalizm yapanlaradır.

    Bugünkü vurgum, linç edenlere hiç hukuk işlemezken bana alelacele açılan soruşturma ve hukuksuzluğaydı!

    Sözü tersten anlayan vandallar!!Şimdi anladınızmı ne demek istediğimi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow