hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şişli kavgasına Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar da katıldı

    Şişli kavgasına Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar da katıldı
    expand

    Şişli'de Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Emir Sarıgül arasında yaşanan gerilime, eski Başkan Mustafa Sarıgül'ün avukatı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldı. İnönü'yü beceriksizlikle suçlayan Hazinedar, "Hayri İnönü'nün tavrı çok çirkin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Şişli Belediye Başkanı  Mustafa Sarıgül'ün avukatı olan ve Sarıgül'ün önerisiyle CHP'nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan Murat Hazinedar  Şişli'de yaşanan İnönü- Sarıgül kavgasına katıldı. Best FM’de yayımlanan 'Konuşan Türkiye' programına katılan ve Kavgada Sarıgül'ün yanında  saf tutan Murat Hazinedar kendisi gibi CHP'li olan  Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü eleştirip tavrını çirkin olarak yorumladı. Best FM’de Haber Müdürü Tufan Yakar’ın sunduğu programda, Beşiktaş’ın yılbaşı organizasyonu konuşuldu ancak programa CHP’li Murat Hazinedar’ın, Şişli’nin kendisi gibi CHP’li olan Belediye Başkanı Hayri İnönü hakkındaki sözleri damga vurdu.

    Beceriksiz suçlaması...

    Hazinedar’a, Hayri İnönü’nün bu yıl yılbaşı ışıklandırması ve eğlenceleri olmamasının nedeni olarak, 'önceki yıllarda kamu kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ağır bir borç yükü altına sokulmuş' açıklaması soruldu. Murat Hazinedar, “Burada bir savurganlık varsa, Sayın İnönü savurganlık olduğunu iddia ettiği dönemde meclis üyesi ve sorumlu kişiydi. Biz organizasyonun tamamına yakınını sponsorlar vasıtasıyla yapacağız. Bu da bir beceri işidir. Beceremeyenler, becerenlere laf atacaktır, doğaldır ama bunlar bizim gündemimizde yok.” dedi.

    "İnönü'nün tavrı çok çirkin"

    Tufan Yakar’ın, “Sarıgül-İnönü çekişmesinde Murat Hazinedar tarafını açıkladı diyebilir miyiz?” sorusuna Hazinedar parti kültürü hatırlatması yapan  Beşiktaş Belediye Başkanı şunları söyledi:  “Ortada bir İnönü-Sarıgül çekişmesi yok. Ben Murat Hazinedar olarak burada değilim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Beşiktaş’ın Belediye Başkanıyım. Dolayısıyla keyfi hareket etme hakkına sahip değilim. Parti yönetimimizin bizden siyasi görüş ve tavırla ilgili bazı talepleri olabilir. Dolayısıyla bu noktada parti kültürünü bilen ile bilmeyen arasında bir tercih yapmak durumundayım ben… Kişiler arasında tercih yapmam. Benim tercihim partim ve parti kültürümden yanadır. Aile içi konuları böyle kamuoyuna taşımamak gerekiyor. O döneme ait iddialarla ilgili, o dönemdeki sorumlu kişinin, geçmişe dair böyle çirkin bir tavır almasını halkımız çok iyi değerlendirmeli.“

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow