Soma Holding patronuna ödül

Enerji Bakanlığı'nın taşeronu olarak kömür çıkartırken Soma'da 301 maden işçisinin ölümüne neden olan Soma Holding'e devlet üste ödül verecek. AKP'lilerin önergesiyle, Soma'da kömür çıkaran taşeronlara 250 milyon prim verilmesi için Hükümete yetki verildi.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP tarafından verilen bir önergeyle rödovansçı ya da hizmet alımıyla çalışan dokuz firmaya bir yıllık tutarı yaklaşık 250 milyon lira olan fiyat farkı ödenmesi için Bakanlar Kurulu’na yetki verildiğini söyledi. Taraf gazetesinin haberine göre bu yetkinin, Meclis’te görüşmeleri 38 gün süren torba kanun tasarısında firmaların, madenlerle ilgili düzenlemelerden kaynaklanan zararlarının devlet tarafından ödenmesi için kullanılacağını iddia eden Özel, “AKP’lilerin, yaşam odası önergemizi reddederken yüzleri dahi kızarmadı ama işverene bir kalemde 250 milyon lira aktarırken elleri hiç titremiyor” dedi.
Protestolar sabaha kadar sürdü
İkinci Soma kömürleri A.Ş.
Rödovansçı ya da hizmet alımıyla çalışan şirketlerin, kanundan kaynaklanan maliyet artışının karşılanması için Bakanlar Kurulu’na verilen yetki büyük tartışmaya sebep oldu. Muhalefet partileri, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ)’nden doğacak bu maliyet artışına ilişkin bir etki analizi istedi ve dokuz maden şirketine ödenecek rakamın 250 milyon TL olduğu ortaya çıktı. Bu analize göre Soma’nın en büyük rödovansçısı İmbat A.Ş.’nin 91 milyon TL daha fazla para almasına karar verilirken onu 86 milyon TL ile bir ocağında facia yaşanan Soma Kömürleri A.Ş. izledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Manisa'da orman yangını! 1 mahalle tahliye edildi
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
AYT DİNİ ŞEHİRLER SORUSU: Lhasa Dini Şehir Mi? Kahire Dini Şehir Mi? Roma Dini Şehir Mi? 2025 YKS AYT Dini Şehirler Sorusu Cevabı