hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soma'da ölen işçilerin sayısı 301

    Somada ölen işçilerin sayısı 301
    expand

    Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden son 2 işçinin cesedi, yaklaşık 96 saat sonra çıkarıldı. Böylece maden ocağından çıkarılan ceset sayısı 301'e ulaştı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Soma'daki arama çalışmaları tamamlandı, içeride işçi kalmadı" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eynez bölgesindeki maden ocağında son iki işçinin çıkarılması için yürütülen çalışmalara, ambulansların maden ağzına giriş yaptığı alanın yağmur yüzünden balçık haline gelmesi nedeniyle ara verilmişti.

    Alanın mıcırla doldurulması ve ambulansların yanaşabilmesi üzerine çalışmalara devam edildi.

    Maden ocağını işleten şirketin işçileri tarafından çıkarılan cesetler, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Böylece maden ocağından çıkarılan ceset sayısı 301'e ulaştı.

    "Acı bir tecrübe oldu"

    Tekrar kameraların karşısına geçen Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Kurtarma faaliyetimiz bittikten sonra buradan çekip gitmeyeceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanığımız buradaki kardeşlerimizin vatandaşlarımızın yanında olacağız" diye konuştu.

    Bakan Yıldız, "Bizim için acı bir tecrübe oldu. Soruşturmalar, teknik, idari ve hukuki açıdan yapılacaktır" dedi.

    Yıldız, "Şu ana kadar arama ve kurtarma çalışmalarına yoğunlaşmıştık. Bundan sonra soruşturmalar üretimin nasıl yapılacağı maden ocağının ne tarzda bulunacağıyla ilgili çalışmalara yoğunlaşacağız" ifadesini kullanfı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Suriyeli çocuk" iddiasına yanıt

    Enerji Bakanı Taner Yıldız, maden ocağında Suriyeli çocukların çalıştırıldığı iddialarıyla ilgili;“Bu insanlık dışı bir hadisedir“ yorumunda bulundu.

    Yıldız, içeride kurtarılmayı bekleyen herhangi bir işçi kalmadığını da sözlerine ekledi.

    Yıldız, "Maden ocağında yaşanan olay aydınlanıncaya kadar üretim duracak" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow