hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal yardımlara yeni kriterler geliyor

    Sosyal yardımlara yeni kriterler geliyor
    expand

    Devletin yoksul vatandaşlara yaptığı sosyal yardımlar için yeni kriterler belirlendi. Buna göre, klima kullanımı Erzurum'da lüks sayılırken, Hatay'da ise zaruri ihtiyaç olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, TÜBİTAK ve TÜİK'in desteğiyle, 2009 yılında başlayan çalışmalar kapsamında ülke çapında 12 kent, 12 köy bölgesi belirlendi. Yaklaşık beş yıl süren çalışma yılbaşında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunuldu.

    Proje kapsamında şehir ve köy yaşamı farkı, tüketim alışkanlıkları, çocuk sayısı, eğitim durumu, araba, ev, tarla, harcama gibi kriterler yeniden incelendi.

    Bu çerçevede kırla kent arasındaki ayrımı içeren, bölgeler arası farklılıkları gözeten, somut göstergelere dayanan ve yüksek güvenilirlik düzeyine sahip puanlama modelleri oluşturuldu.

    Buna göre, İstanbul'daki yaşam standartlarıyla Hakkari'deki koşulların farkı göz önüne alındı ve kapsamlı bir yöntem geliştirildi. Örneğin Erzurum'daki klima sahipliğinin lüks olduğu ancak Hatay'daki klima kullanımının ise zaruri ihtiyaca girdiği belirlendi.

    Sosyal yardımlarla ilgili bir puanlamanın yapılacağı çalışma sayesinde hangi aileye ne kadar yardım yapılacağı ortaya çıkarılacak. İhtiyacı olmayanın yardım alması engellenecek, mükerrer yardımların önüne geçilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 yaşındaki Mustafa yardım bekliyor

    Savaşın ortasında İsrail- Filistin düğünü

    Dünyanın Erdoğan'a bakışı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow