hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sancak'a silahlı saldırı

    Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sancaka silahlı saldırı
    expand

    Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın aracına Hadımköy'de silahlı saldırı düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edinilen bilgiye göre Sancak'ın bulunduğu araca seyir halindeyken ateş açıldı. Araca çok sayıda kurşun isabet etti.Araçta bulunan Sancak ve korumaları saldırıyı yara almadan atlattı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi.

    Polis araçlarının inceleme yaptığı araçta çok sayıda kurşun izi olduğu görüldü. Zırhlı olduğu belirtilen aracın ön cam yolcu bölümününe 4 kurşun geldiği bunlardan 2'sinin içeriye girdiği 2'sinin ise camda kaldığı kaydedildi. Polisin, delil incelemesinde kullandığı numaratörlerin çok sayıda olması dikkat çekti. Kurşun izlerinin bulunduğu noktalara konulan numaratörün 18'i gösterdiği görüldü.

    Ethem Sancak'tan açıklama

    ES Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, kardeşi Murat Sancak'ın aracına yapılan silahlı saldırının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    "Ben şehir dışındayım. Evden çıkınca suikaste uğrayıp bana haber verdiler hemen gelişmeleri. Murat Beyi aradım.  Bir araba, Passat bir araba çarpmış bunlara. Kaza yapıp durdurmak için. Bizimkiler tedbirliler zaten. Kaç zamandır bu tehditlere maruzuz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnmişler arabadan, daha sonra kurşun yağmuru başlamış. Murat Bey detaylı bir şekilde anlattı. Gazeteciler de orada. Dilerseniz Murat Beyi arayın ona ulaşın. Daha detaylı anlatır size. 

    Hadımköy'de Fatih Üniversitesi'nin önünde. Karşı taraf ateşe başlamış. Bunlar da arabanın arkasına saklanmışlar. Korumaları cevap vermiş ve bunlar karşılık görünce kaçmışlar. Bir tane koruması var.

    Bu milletin liderini savunuyoruz 

    Her yerden geliyor tehditler, terör örgütlerinden geliyor. Maalesef bazı basın mensuplarından geliyor. Sürekli köşelerinde bizi hedef gösteren bizi çeşitli vesilelerle suçlayan bir dizi maalesef medya mensubu var.

    Dört bir yandan saldırı altındayız. Biz bu memleketin çıkarlarını savunuyoruz. Biz bu milletin liderini savunuyoruz. Savunacağız, arkasındayız. Bu vatana operasyon yaptırtmayacağız. Basın olarak bu ülkeyi savunacağız."

    Ek koruma talep etti mi

    "Güvenlik kuvvetlerimiz gereğini yapıyorlar zaten. Herkesi korumaya çalıştıkları gibi bizi de korumaya çalışıyorlar. Bu aslında topyekûn bir milli mücadele. Görüyorsunuz daha birkaç saat önce Pervari’de 8 vatan evladını şehit ettiler."

    Star Medya Grubundan yazılı açıklama

    Star Medya Grubundan da saldırıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, saldırının gruplarının hedef gösterilmesinin sonucunda olduğu ileri sürüldü. Açıklamada, saldırı ve faillere ilişkin de bilgi verildi. Gruptan yapılan yazılı açıklamada, "Geçen ay Star Medya Grubuna bağlı 24 Televizyonu ve Star Gazetesi'nin bulunduğu binanın bahçesine bomba bırakan teröristler bu kez Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ı hedef aldı. Evinden, Star Medya Grubuna gelirken maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına maruz kalan Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak saldırıdan yara almadan kurtuldu" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sancak'ın makam aracına çarparak durduran iki kişinin aracı çapraz ateşe tuttuğu anlatılan açıklamada, koruma ve şoförün ateşe karşılık vermesi üzerine saldırganların kaçtığı belirtildi. Açıklamada, medya grubunun "Türkiye üzerinde oynanan gayri milli oyunları deşifre ettiği" öne sürülerek, saldırının bu nedenle düzenlendiği iddia edildi. "Saldırganları ve terör gruplarını motive ettikleri" ileri sürülen siyasi parti liderleri, medya kuruluşları ve aydınlar bulunduğu iddiasında bulunulan açıklamada , aydınlar için "ruhunu satan" ifadesi kullanıldı. Medya grubunun açıklamasında, "Bu saldırının kendilerini, gayri milli projeleri deşifre etmekten alıkoymayacağı" iddiası yinelendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow