hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süheyl Batum CHP'den ihraç edildi

    Süheyl Batum CHPden ihraç edildi
    expand

    CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, oy çokluğu ile partiden ihraç edildi. Karar tepki gösteren Batum, "Hukuk dışı bir süreçle ihraç edildim. Bu kararın iptali için mahkemeye gideceğim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından Batum bir gazetede yer alan "Partiden istifa etmeyi düşünen çok sayıda milletvekili var, istifalarla yönetimi sarsacağız" şeklindeki sözleri nedeniyle Merkez Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

    Yüksek Disiplin Kurulu'na savunmasını dün yapan Batum hakkında karar verildi, Batum CHP'den ihraç edildi.

    Aykırı atasözleri

    Batum: Mahkemeye gideceğim

    Karar tepki gösteren Batum, "Hukuk dışı bir süreçle ihraç edildim. Bu kararın iptali için mahkemeye gideceğim" dedi.

    Batum, "Tamamen hukuk dışı bir süreçle bugün ihraç edildiğimi öğrendim. Bu süreç yürütülürken tamamen itibarımı zedelemeye, kamuoyundaki itibarımı ortadan kaldırmaya yönelik bir süreç biçiminde yürütülerek bu karar verildi" dedi.

    Batum, "O komplo sürecinde arka arkaya bu partiden birileri çıkıyor 'Süheyl Batum bunu hak etti' diyor. Neyi hak ettiğim bana tebligat yapılmamış. Bu kamuoyundaki prestijimin ortadan kaldırılması iıin, kamuoyunda 'hak etti canım' şeklinde algı oluşturmak için yapıldı. Ben demişim ki 'her hafta birisi istifa edecek, böylece partiyi sarsacağız' demişim. Ben böyle bir söz hiçbir yerde kullanmadım. Söylemediğim bir şeye dayanarak beni partiden ihraç etme kararı aldılar. Bu komplo. Bu MYK'nın bir tercihidir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Batum, "Hukuk yoluna başvuracağım. Bir şeyde net kararlıyım, CHP'deki arkadaşlarla beraber mücadele edeceğim. Bu kararın iptali için mahkemeye gideceğim. Bununla da yetinmeyeceğim, bu MYK'nın tamamı tarafından belirli kişiler görevlendirilmek suretiyle yürütülmüş bir oyundur. Genel Başkan da dahil hiç kimsenin 'ben bilmiyorum arkadaşlar yapmış' deme hakkı yok. Bunun kişilik haklarımı zedelemeye yönelik, kamuoyundaki itibarımı tamamıyla ortadan kaldırmaya yönelik planlı bir hareket olduğu gerekçesi ile yargıda ayrıca hepsine karşı hakkını arayacağım. Çünkü bu normal bir ihraç kararı değildir. Daha karar verilmeden bugün gazetede karar çıkıyor. Bu bir mahkeme kararı olsa ortalık yıkılır. Biz Balyoz davalarında, Ergenekon davalarında 7 yılımız geçti, 'bunlar hukuka aykırı baskı ile yapılıyor' derken, meğer CHP'de de aynı şey, hukuk devletini savunacak partide yapılıyorsa bu fecaat bir durumdur" dedi.

    CHP içinden tepkiler

    Kararı değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un CHP'den ihracına ilişkin, "CHP'ye, parti içi hukuk ve demokrasisine zarar verdi. Ama daha da önemlisi bu Türkiye parlamenter demokrasisine zarar verdi. Bu nedenle son derece talihsiz bir karar. Bizim açımızdan hukuki boşluk nedeniyle yok hükmündedir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da Batum'un ihraç kararını büyük bir üzüntü ve endişe ile karşıladığını, ülkeye demokrasiyi, çoğulcu siyaseti getiren CHP de olanlara anlam vermenin olanaksız hale geldiğini kaydetti.

    Süheyl Batum kararı YDK'da

    DHA 2014 yılının fotoğraflarını seçti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow