hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni Süleyman Şah Türbesi'nin inşaatı tamamlandı

    Yeni Süleyman Şah Türbesinin inşaatı tamamlandı
    expand

    Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yeni türbe inşaatının tamamlandığı bildirildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, türbede incelemelerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye sınırına 253 metre uzaklıkta bulunan Eşme Köyü'ndeki yeni türbe alanı 22 iş makinesi ve 83 askerin yaptığı çalışmaların ardından tamamlandı. 8 Türk bayrağının dalgalandığı ve zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alınan bölgedeki altyapı çalışmasına destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yeni türbe alanında incelemelerde bulundu. İlk olarak Şah Fırat operasyonu ile yurda getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının muhafaza edildiği geçici türbeyi ziyaret eden Güvenç, burada dua ettikten sonra; yol, otopark, çevre düzenlenmesi ile su ve kanalizasyon sistemi tamamlanan Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu alana gitti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

    Güvenç, ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şah Fırat Operasyonu'nun ardından 3. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 8. Hudut Bölük Komutanlığı'na getirilen geçici türbeyi ziyaret etti. Daha sonra Suriye Eşmesi'ne geçti ve yetkililerden bilgi aldı.

    Güvenç, alandaki ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada türbede devam eden alt, üst yapı, çevre düzenlemesi ve yol çalışmasının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak buraya 2 kilometre beton yolun yapımı ve peyzaj çalışmasını tamamladık. Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum. 10 gün gibi kısa bir sürede buranın bütün alt ve üst yapısını bitirdik. Hayırlı olsun. Bundan sonra vatandaşlarımız daha rahat Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret edebilecekler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkan Güvenç, olumsuz hava koşullarına rağmen büyükşehir personelinin özverili bir şekilde çalıştığın vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Güvenç'e, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı ve askeri yetkililer eşlik etti.

    Emanetler, türbe inşaatı bitene kadar geçici olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alayı 8. Hudut Bölük Komutanlığı'ndaki bir binada oluşturulan türbede muhafaza altına alınmıştı.

    Yeni Süleyman Şah Türbesinin inşaatı tamamlandı

    Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakoluna tahliye operasyonu: "Şah Fırat Operasyonu"

    Türbenin yeni arazisinin sahibi ortaya çıktı: "Satış işlemi yapmadım"

    Abdullah Gül: "Aktif siyasete dönmeyi düşünmüyorum"

    Zorla girdikleri evdeki kadınlara tecavüz eden 3 kişiye 135 yıl hapis

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow