hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Süleyman Şah"ı Kütahya'ya istediler!

    Süleyman Şahı Kütahyaya istediler
    expand

    Kütahya'nın Domaniç İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Sahvet Ertürk, Süleyman Şah'ın türbesinin ikinci kez yer değiştirmesinin utanç verici olduğunu savunarak, "Biz Domaniçliler, ateş hattındaki atamızın türbesini, kabrini, Domaniç'e, eşi Hayme Ana'nın yanına getirilmesini istiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Domaniç Belediye Başkanı Sahven Ertürk, Süleyman Şah'ın eşi ve aynı zamanda Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin büyükannesi, Ertuğrul Gazi'nin de annesi olan Hayme Ana'nın türbesinin ilçelerine bağlı Çarşamba Köyü'nde olduğunu belirtti.

    Süleyman Şah'ın türbesinin saldırı ihtimali nedeniyle uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Türk toprağı olarak bilinen yerden alınıp, başka bir yere taşınmasının utanç verici olduğunu söyleyen Ertürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Buradaki mesele 10 bin 96 metrekarelik başka bir alanın işgal edilmesi veya daha önce iki kez taşınması gibi, görüşlerinin arkasına sığınmak saklanmak mantıksızdır, anlamsızdır. Çünkü kendi toprağımızı ve kutsal emanetimiz olan kabri ve karakolu koruyamadık. Bu işlem barış zamanında yapılan taşıma işlemi değildir. Şu anda yapılan işlem bir kaçıştır, bu bizim ayıbımızdır."

    Süleyman Şah Türbesi'nin başka yeri taşınmakla övünülmesini eleştiren Sahvet Ertürk, "Biz Domaniçliler, ateş hattındaki atamızın türbesini kabrini, Domaniç'e eşi Hayme Ana'nın yanına getirilmesini istiyoruz. Hayme Anamız ile Süleyman Şah'ın mezarları birleştirilip, Domaniçli torunlarına emanet edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkan Ertürk, Süleyman Şah'ın kabrinin Domaniç'e getirilmemesi durumunda Süleyman Şah'ın anıt mezarının eşi Hayme Ana'nın yanına yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow