hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sultanbeyli ve Okmeydanı'nda gergin saatler

    Sultanbeyli ve Okmeydanında gergin saatler
    expand

    İstanbul günü sakin geçirdi. Esenyurt Meydanı'nda jandarmanın büyük önlem aldığı görülürken, Sultanbeyli ve Okmeydanı akşam saatlerinde yine gergindi. Esenyurt'ta önceki akşam kimliği belirsiz kişi yada kişilerce pompalı tüfekle ateş açılması sonucu başından yaralanan 18 yaşındaki Mert Değirmenci'nin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Değirmenci'nin durumu ciddiyetini koruyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'in Kobani'yi kuşatmasını protesto eden göstericilerin Atatürk büstünü yaktıkları Esenyurt Cumhuriyet Meydanı, Jandarma tarafından abluka altına alındı.

    Hadımköy Komando Birliği'ne bağlı jandarmalar, meydana çıkan tüm sokak ve caddeleri kapatarak, vatandaşların girişine izin vermedi. 

    Sultanbeyli de tedirgin bir gün geçirdi. Fatih Bulvarı üzerinde protesto gösterisi düzenleyen grup ile karşıt görüşlü grup önceki gün birbirine girmişti. Gerginlik dün de devam etti.

    Polis, dağılın uyarılarını dikkate almayan gruplara biber gazıyla müdahale etti.

    Polise taşlarla karşılık veren protestocular ara sokaklara dağıldı. Sokak arasında yere düşen bir yaşlı adamı gençler taşıdılar. Bir süre sonra yeniden ortaya çıkan grup, yola ateş yakarak barikat kurdu.

    Okmeydanı Anadolu Kahvesi önünde toplanan grup da polise taş ve molotof kokteyli attı, polis de gruba biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Atılan biber gazlarından çevredeki vatandaşlar da etkilendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sultangazi'de büyük gerginlik...

    Yoğun bakımda...

    Öte yandan Esenyurt'ta önceki akşam IŞİD'in protestoları sırasında, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce pompalı tüfekle ateş açılması sonucu başından yaralanan Mert Değirmenci'nin (18) yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. 

    İddialara göre Esenyurt'ta önceki akşam saat 20.00 sıralarında IŞİD'in Kobaniye saldırısını protesto eden gruba kimliği belirsiz kişi yada kişilerce pompalı tüfekle ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmalar o sırada yoldan geçmekte olan 18 yaşındaki Mert Değirmenci'nin başına isabet etti. Ağır şekilde yaralanan Değirmenci araçla Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ağır yaralı genç, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakıma alındı. Değirmenci'nin yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

    Sultanbeyli ve Okmeydanında gergin saatler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Durumu iyi değil"

    Değirmenci'nin yakınlarının hastanedeki bekleyişi sürerken, amcasının oğlu Can Değirmenci olayla ilgili olarak basın mensuplarını yanıtladı. Yaralının durumunu soran gazetecilere Can Değirmenci "Durumu iyi değil" dedi. Olayın önceki akşam saat 20.00 sıralarında olduğunu belirten Değirmenci; "Esenyurtta saat 8 sıralarında arkadaşlarıyla yolda yürürken, Esencan Hastanesi var. - Klinik gibi bir yer. Klinik mi, hastane mi bilmiyorum.- kurşun geliyor çenesine. Çocuk yere yığılıyor. Hastaneye götürüyorlar. Ona orada müdahale etmiyorlar. Kapıya atıyorlar çocuğu. Vatandaşlar oradan bir araba durdurup Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne götürüyorlar. Çocuğu hastaneye götürdüklerinde kalbi duruyor. Yerde çok yattığı için çok kan kaybediyor. Olaylar nedeniyle yollar kapalı ambulans gelemiyor. Kaldırıldığı hastaneden buraya sevk edildi. Oradaki vatandaşlarda polis ateş etti diyor. Polis halka ateş eder mi? Bu oradaki insanların söylediği. Yalan mı doğru mu ? Onu biz bilmiyoruz. Onu ancak devlet büyükleri araştırıp bulacak. Olaya karışmayan bir adama neden kurşun geliyor. Sıradan adamlara neden ateş ediyorlar " dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow