hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sürgündeki Kürt Parlamentosu sanıklarına dönüş yolu açıldı

    Sürgündeki Kürt Parlamentosu sanıklarına dönüş yolu açıldı
    expand

    Sürgündeki Kürt Parlamentosu davasının üç sanığına Türkiye'ye dönüş yolu açıldı. Mahkeme eski DEP Genel Başkanı Yaşar Kaya ile Yusuf Serhat Bucak ve Şerafettin Kaya'ya 3 ay içinde Türkiye'ye dönüp ifade vermeleri halinde tutuklamama güvencesi verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürgündeki Kürt Parlamentosu ile Kürdistan Ulusal Kongresi'nin oluşumunda yer alan 31 kişiyi "silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan yargılayan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan kapatılan DEP'in eski Genel Başkanı Yaşar Kaya, Yusuf Serhat Bucak ve Şerafettin Kaya'ya 3 ay içinde Türkiye'ye gelmeleri halinde "tutuklanmama güvencesi" verdi.

    Mahkemenin, sanık avukatlarının talebi üzerine aldığı kararda,sanıkların sağlık durumlarının ve yaşlarının ilerlemiş olmasının dikkate alındığı belirtildi. Sanıklar, 3 ay içinde Türkiye'ye dönerek mahkemede ifade vermeleri durumunda,tutuklanmayacaklar.

    Güvence belgesi verilen sanıklardan Yusuf Serhat Bucak'ın kan kanseri, Yaşar Kaya'nın kalp hastası, Şerafettin Kaya'nın ise hem kalp hastası hem de kısmi felç olduğu öğrenildi.

    Sürgündeki Kürt Parlamentosu ile Kürdistan Ulusal Kongresi davasında, hakkında tutuklanmama güvencesi verilenler dışında Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Nejdet Buldan ve Ali Haydar Cilasun da sanık olarak bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow