hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli Kürt lider: Suriye'de Mehmetçiğin burnunun bile kanamasını istemeyiz

    Suriyeli Kürt lider: Suriyede Mehmetçiğin burnunun bile kanamasını istemeyiz
    expand

    Suriye'de Kürt Demokratik Birlik Partisi lideri Mihyeddin Şeyh Ali, Türkiye'nin tampon bölge talebine ilişkin yaptığı açıklamada Suriye'de tek bir Mehmetçiğin burnunun bile kanamasını istemediklerini belirterek, "Türkiye veya başka ülkelerin ordularının Suriye'ye girmesi yanlıştır. Biz daha fazla kan dökülmesini istemiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'nin kuzeyindeki bazı Kürt partilerinin Erbil anlaşması ile kurduğu Suriye Kürt Yüksek Konseyi üyesi Mihyeddin Şeyh Ali, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin daveti ile geldiği Erbil'de bir dizi temaslarda bulundu. Kürt Yüksek Konseyi'nin en güçlü partilerinden olan Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi lideri Mihyeddin Şeyh Ali, yaptığı açıklamalarda Suriye'nin Türkiye ile 910 kilometre sınırı olduğunu ve Kürtlerin yaşadığı 3 bölgenin de Türkiye sınırında olduğunu belirterek, "Suriye halklarının başkaldırısına baktığımızda Türkiye'nin biraz aceleciliği var. Maalesef daha çok Suriye'nin siyasi İslam tarafını desteklediler. Türkiye'nin Suriye'de tüm gruplara aynı mesafede olması lazım" dedi.

    Suriye'de Kürt Demokratik Birlik Partisi lideri Mihyeddin Şeyh Ali, Türkiye'nin tampon bölge talebine ilişkin yaptığı açıklamada Suriye'de tek bir Mehmetçiğin burnunun bile kanamasını istemediklerini belirterek, "Türkiye veya başka ülkelerin ordularının Suriye'ye girmesi yanlıştır. Biz daha fazla kan dökülmesini istemiyoruz" dedi. Erdoğan'dan, diğer partilerden ve sivil kurumlardan Kobani halkıyla dayanışmalarını istiyoruz. Bu gaddar ve zalim saldırılara karşı acilen dayanışma istiyoruz. Katliamlardan önce olsun istiyoruz" dedi.

    10 soruda IŞİD

    "Türkiye IŞİD iddialarına layık değil"

    IŞİD'e karşı savaşan gücün YPG olduğunu söyleyen Şeyh Ali, "Biz insani yardım ve yaralıların tedavisinde YPG ve savaşan tüm güçlerle dayanışma istiyoruz. Dünyadaki gazeteciler, televizyonlar, ajanslar Türkiye'nin IŞİD'e destek olduğunu söylüyor. Bu benim zoruma gidiyor. Türkiye buna layık değil" diye konuştu. Şeyh Ali Türkiye'de YPG yaralılarının da tıpkı IŞİD yaralıları gibi tedavi edilmesini istedi. Türkiye'deki çözüm sürecini gönülden desteklediklerini ifade eden Şeyh Ali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şovenist ve Kürt düşmanı olmadığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'deki Kürt sorununun çözümü birlikten geçer

    Türkiye'nin bundan sonra Suriye sorunundaki rolünün daha hassas olduğunu ifade eden Mihyeddin Şeyh Ali, "Suriye krizinin çözümü siyasidir. Türkiye hükümeti Suriye krizinin barışçıl çözümünü öngören Dimistora projesine sahip çıkmalı. Suriye içinde ve dışındaki güçler de Baas rejimini diyalog masasına gelmesi için zorlamalıdır. Bu adımlar atıldığında IŞİD, Nusra, El Kaide'nin önündeki yol kapatılırsa yeni bir sayfa açılır ve dönüşüm olur. Biz NATO ve Amerika'nın Şam'a gelip, Beşar Esad'ın üslerini bombalayıp Suriye'ye demokrası getireceğine ve Kürtlerin haklarına kavuşacaklarına inanmıyoruz. Suriye'deki Kürt sorununun çözümü Suriye'nin birliğinin korunmasından geçer. Yeni bir Anayasa içinde Kürtlerin varlığı ve dili kabul edilsin" dedi.

    Kerkük'te PKK ve IŞİD çatışıyor!

    Dünyada ''Çığır Açanlar''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow