hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Sürpriz yapacağım'' dedi, evini yaktı

    Sürpriz yapacağım dedi, evini yaktı
    expand

    Konya'da daha önce tartıştıklarında ''Size bir gün sürpriz yapacağım'' deyip, bugün de misafirliğe giden ailesine evi yakacağını söyleyen 51 yaşındaki Mustafa Nuri Ekici, iddiaya göre evi ateşe verdi. Kendisi de dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yangın, saat 18.10 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Işıklar Mahallesi Tanyıldızı Sokaktaki 5 katlı bir binada meydana geldi. Kapıcılıktan emekli 3 çocuk babası Mustafa Nuri Ekici'nin oturduğu evden yükselen dumanlar, tüm binayı sardı. Durumu fark eden apartman sakinleri de itfaiye ekiplerine haber verdi. Ekici'nin evine girmek isteyen itfaiye ekipleri, kapının kilitli olduğunu fark etti. Ekipler bunun üzerine kapıyı balyozla kırıp içeri girerken, olumsuzluk yaşanmaması içinde apartman sakinleri binadan tahliye edildi. Evi kaplayan duman pencereler kırılarak tahliye edilirken, evde bir kişinin olduğu görüldü. Dumandan zehirlenen Mustafa Nuri Ekici, sağlık görevlileri tarafından yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

    Cinnet geçirdi, karısını ve çocuğunu öldürdü

    Kapıyı telle bağlamış

    Poliste yaptığı inceleme Ekici'nin kapıyı kilitledikten sonra telle bağladığını belirledi. İtfaiye ekipleri de ilk belirlemelere göre yangının iki ayrı odada ve kasıtlı olarak çıktığı üzerinde dururken, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor.

    ''Kendini yaktı''

    İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında eve gelen Mustafa Nuri Ekici'nin eşi Pembe Ekici, kızı Tuğba Ekici ve oğlu Servet Ekici, Mustafa Nuri Ekici'nin kendisinin yaktığını öne sürdü. Servet Ekici, "Babam kendini yaktı. Kendisini bile bile öldürmek istedi. Alkol alıyordu" dedi. Babasının sürekli alkol aldığını ve kendilerine kötü davrandığını öne süren Servet Ekici, babasının daha önce 'Size bir gün sürpriz yapacağım' dediğini iddia etti. Polislere evde eşinin olduğunu ve alkol aldığını belirten Pembe Ekici de, "Daha 5 dakika önce gezmeye, misafirliğe gitmek için çıktık. Evi yakacağını söylüyordu. Kendini yaktı" dedi. Mustafa Nuri Ekici'nin de daha önce merdivenlerden düştüğü için ayağının kırıldığı, bir kaç kez ameliyat olduğunu ve koltuk değnekleri yardımıyla yürüyebildiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dumandan zehirlenerek yaşamını yitiren Mustafa Nuri Ekici'nin cenazesi, ceset torbasıyla itfaiye ekipleri tarafından ambulansa kondu. Bu sırada oğlu Servet Ekici ve Tuğba Ekici de, babalarının cenazesinin ambulansa konmasını sessizce izledi, ardından da annelerinin yanına gitti. Olayla ilgili başlatına soruşturma sürüyor.

    Siirt'te piknikçiler sular altında kaldı

    Ünlü kalp cerrahı Bingür Sönmez'e silahlı saldırı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow