hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suruç'ta polis kontrol noktasında patlama

    Suruçta polis kontrol noktasında patlama
    expand

    Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç İlçesi'nde, polis kontrol noktası yanındaki çöp konteynerine konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 1 özel harekat polisi ile 2 işçi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, bugün saat 10.45'te ilçenin girişindeki Suruç- Aligör karayolu üzerindeki polis kontrol noktası yanında meydana geldi.

    Suruçta polis kontrol noktasında patlama

    İddiaya göre, polis noktası yakınındaki çöp konteynerine konulan bomba, uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Büyük gürültüyle patlayan bomba, kontrol noktasındaki zırhlı polis aracın yanında bulunan ve görevlendirmeyle Manisa’dan Suruç’a geldiği öğrenilen Özel Hareket polisi Sıddık Bilgin ile yine yakında bulunan demir doğrama atölyesinde kaynak işçisi olarak çalışan Adnan Akaltun ile Mehmet Şahinsoy yaralandı. Patlamada, çöp konteynerinin yakınında park halinde bulunan 63 PP 179 plakalı park halindeki otomobil de hasar gördü.

    Patlama ihbarının ardından alarm durumuna geçilirken, bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan polis ile 2 işçi, ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı, daha sonra Şanlıurfa’ya sevk edildi.

    Patlamanın ardından Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı olay yerine geldi ve inceleme yapan polis ekiplerinden bilgi aldı.

    Bomba imha uzmanlarının yaptığı incelemede ise 3 kişinin yaralanmasına yol açan bombanın, uzaktan kumandayla patlatıldığı saptandı. Bölgede önlemlerini en üst seviyeye çıkaran polis, saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow