hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sütünü ve harçlığını verdim gitti"

    Sütünü ve harçlığını verdim gitti
    expand

    Tarsus ilçesinde, dün sabah saatlerinde cesedi bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın cenazesi defnedildi. Özgecan'ın annesi "Kızımın tek hatası dolmuşa binmek mi?" diyerek idam cezası istedi. Genç kızın tabutunu kadınlar omuzladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarsus'ta kaybolduktan sonra dün sabah Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslan'ın, Mersin'deki evine çok sayıda arkadaşı ve vatandaş geldi.

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da evin önünde kurulan taziye çadırına gelerek aileye başsağlığı diledi.

    Aile fertlerinin sinir krizi geçirdiği taziye çadırında, arkadaşları da Özgecan'ın fotoğraflarına "Seni unutmayacağız Özgecan" yazısını yazdı.

    Cenazeden fotoğraflar...

    Bu arada, Aslan'ın cenazesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Mersin Şehir Mezarlığı'na getirildi. Cenaze aracından tabutu alan kadınlar, musalla taşına kadar taşıdı.

    Anne Songül ile baba Mehmet Aslan kızlarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

    Anne Songül Aslan, gözyaşları içinde "Kızım canım kızım benim. Kanı yerde kalmasın. Benim melek yüzlü kızım. Bebeğim benim. Onları ben nasıl büyüttüm ne emeklerle ne zorluklarla büyüttüm" diye ağıt yaktı.

    Kızını öldürenlerin en ağır cezayı almasını isteyen anne Songül Aslan, "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum. Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum" dedi.

    Sinir krizi geçiren anne Aslan ile baba Mehmet Aslan'a 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

    Tabutu kadınlar omuzladı!

    Öte yandan cenaze töreninde namazdan önce cemaati davet eden hoca, "Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler" ricasında bulundu.

    Ancak camiye akın eden yüzlerce kadın hocayı dinlemedi, namaz kılınırken ön saflarda durdu.

    Hatta Özgecan'ın tabutunu da kimseye bırakmayarak omuzlarında kendileri taşıdı.

    Törene katılan kadınlar, "Kadın cinayetlerini durduracağız, Özge'ye uzanan eller kırılsın, Özge için adalet istiyoruz, kadınlar için özgürlük" sloganları atarak alkış ve zılgıtlarla cenazeyi mezara kadar götürdü.

    Özgecan Aslan'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.Törene, Özgecan'ın ailesi, yakınları ve arkadaşlarıyla çok sayıda kişi katıldı.

    Suphi A. yakalandı!

    Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversiteli Özgecan Aslan'ın cinayet zanlısı olarak aranan Suphi A. yakalandı.

    Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürülen zanlıları, hastanede toplanan kalabalık linç etmek istedi. Polis ve jandarma öfkeli kalabalığı güçlükle yatıştırdı.

    Cinayetle ilgili araştırmasını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, akşam saatlerinde firari Suphi A.'yı saat 21.00 sıralarında Fatih Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinin yakınlarında saklanırken yakalandı.

    Gözaltına alınan şüpheli önce sorgulanmak için emniyete götürüldü. Burada işlemleri yapılan Suphi A., babası Necmettin A. ile Fatih G., sağlık kontrolü için Tarsus Devlet Hastanesi'ne getirildiler.

    Üniversiteli Özgecan'ı öldürüp yaktılar

    Jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken hastanede bulunan kalabalık cinayet zanlılarına saldırarak linç etmek istediler.

    Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, polis ve Jandarma ekipleri tarafından kordon oluşturularak hastaneden çıkarıldı.

    Şüphelilerden Suphi A.'nın jandarmada, Necmettin A. ile Fatih G.'nin ise polisteki sorgusu devam ediyor.

    Ünlülerden Özgecan Aslan tepkisi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow