hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim'de patlama

    Taksimde patlama
    expand

    İstanbul'da Taksim Kazancı Yokuşu, Pürtelaş sokakta patlama meydana geldi. 9 kişinin yaralandığı patlamanın tüpgazdan kaynaklandığı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taksim Kazancı Yokuşunda saat 16.15'te bir binada patlama oldu. Patlama nedeniyle çevredeki binalar ile araçlarda da hasar meydana geldi. Binanın önündeki bir aracın yan yattığı görüldü.

    Yaralılara ilk müdahale sokak ortasında vatandaşlar tarafından yapıldı. Binadan çıkarılan tüp dikkat çekti.

    Topbaş: "Ciddi bir patlama"

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında meydana gelen patlamanın ardından, olay yerinde incelemelerde bulundu.

    Burada basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, patlamanın ilk belirlemelere göre bir sanat atölyesinde gaz sıkışmasından meydana geldiğini ve İGDAŞ'ın verdiği bilgilere göre binada fazla doğalgaz kullanılmadığını söyledi.

    Nihai sonucun teknik rapordan sonra ortaya çıkacağını dile getiren Topbaş, ciddi bir patlama yaşandığını, sokakta ciddi bir tahribat olduğunu, sokak başına kadar birçok binanın camlarının kırıldığını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Vatandaşları otellerde ağırlayacağız"

    Topbaş, "Şu anda 3 yaralı hastanede, 2'inci derecede yanık olarak görülmekte. Toplamda 6 yaralı, 3'ü taburcu olmuş" diye konuştu.

    Kadir Topbaş, tespitlerin ardından Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın binaların doğramalarını taktırma işlemine gireceğini belirtti. Bölgede yaşayan vatandaşları gece otellerde ağırlayabileceklerini dile getiren Topbaş, "Büyük bir kaza. Çok şükür bir ölümle sonuçlanan durum yok" ifadesini kullandı.

    Topbaş, maddi kayıpların karşılanması üzerine bir soruya ilişkin, "Devletin gücü onları himaye etme konusunda yeterli. Hem yerel yönetimler olarak biz olalım hem mülki idarelerimiz, ilgili kurumlarımız zaten bunları himaye ederiz" dedi.

    "Hala patlama ihtimali olup olmadığına" ilişkin bir soru üzerine de Topbaş, öyle bir durum görünmediğini söyledi.

    Selami Altınok: "Can kaybımız yok"

    Patlamanın ardından olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altıno da, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Altınok patlamanın yoğun bir doğalgaz sıkışmasından kaynaklanan patlama olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Allah'a şükrediyoruz, can kaybımız yok. Yaralılarımızın durumları iyi. Hayati tehlikeleri yok. Birisinin durumu biraz daha sıkıntılı ama hayati tehlikesi oldugunu zannetmiyoruz. Maddi hasar bayağı fazla görünüyor. Sokak dar. Gaz sıkışması da olunca böyle bir sonuç ortaya çıktı. Tesellimiz can kaybı yok. Yaralılar içinde, olay yerinden geçenler de var. İçeride çalışan çocuklar da var. 3 yaralımız çok hafif. 1 yaralımız biraz daha cam kesmesi falan sonucunda oluşmuş bir yaralama. Ucuz atlattık. Geçmiş olsun diyorum"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demircan: "Doğalgaz sıkışması"

    Patlamanın ardından olay yerine gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, "Bir patlama daha olabilirmiş arkadaşlar onun için uzak duralım" diyerek patlamanın olduğu noktadan uzak bir yere geçti.

    Demircan, açıklamalarına burada devam etti.

    Demircan, şöyle konuştu: "Yukarıdaki durum... Bir tane dükkanda, muhtemelen bir sanat galerisinde doğalgaz sıkışması sonucu ortaya çıkan bir patlama olarak önümüzde duruyor. Herhangi bir terör olayına bağlı patlama değil. Ana binada çerçeveler inmiş durumda. Yanda yaklaşık 6 veya 7 binanın çerçevelerinde hasar var. Şu ana kadar bize gelen bilgiler göre 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İnşallah burada da bizi üzecek bir netice gelmez. Hepimize geçmiş olsun. İtfaiyenin tahminlerine göre gaz sıkışması var. Gaz sıkışması oluyor içeride. Dükkanın içerisinde. Patlama ordan kaynaklanıyor. Yoldan geçelerden yaralananlar var. Sokakta da gaz kokusu var farkındaysanız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıgül de incelemelerde bulundu

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül de patlamanın meydana geldiği sokağa gelerek incelemede bulundu, bilgi aldı.

    Sarıgül, Taksim'deki patlamaya ilişkin, "Olayda mal kaybı var, yaralılar var. İnşallah can kaybı olmaz" dedi.

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da patlamaya ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı.

    Mutlu, twitter mesajında, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" ifadesini kullandı.

    Mutlu, daha sonra Twitter'dan yaptığı açıklamada ise “Kazancı Yokuşu'ndaki patlamanın yüzde 99 tüpgaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendi" ifadelerini kullandı. 

    Çevre binalar tahliye edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci bir patlama ihtimaline karşı çevre binalardaki insanlar tahliye edildi.

    İnceleme tamamlandı

    Öte yandan, patlamanın ardından, polis, itfaiye ve İGDAŞ ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme tamamlandı.

    Ekipler, olayın yaşandığı bölgenin bir kısmına elektrik verilmediği için incelemelerini harici ışık kaynaklarıyla gerçekleştirdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Beyoğlu Belediyesi temizlik ekipleri de patlamada zarar gören binalardan dökülen cam ve moloz parçalarını yoldan kaldırmak için çalışma yaptı.

    9 yaralının kimlikleri belli oldu

    Öte yandan patlamada yaralananların kimlikleri belirlendi.

    Kazancı Yokuşu'ndaki patlamada, olayın meydana geldiği sanat atölyesinin sahibi Caner Karakuş ve hamile olduğu belirtilen eşi Emel Karakuş ile Mehmet Ali Sever, Sıdıka Birgül ve eşi İsmail Çobanoğlu, Fatma Koç, Şahnur Aydın, Abdullah Özkul ve Volkan Koçak yaralandı.

    Caner ve Emel Karakuş, Mehmet Ali Sever, Sıdıka ve İsmail Çobanoğlu ile Fatma Koç, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Şahnur Aydın, Abdullah Özkul ve Volkan Koçak ise Alman Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Alman Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaralı, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Caner ve Emel Karakuş, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    Diğer yaralıların tedavisinin devam ettiği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow