hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taner Yıldız: "Bir polisin HDP’ye oy vermesi demokrasi değildir”

    Taner Yıldız: Bir polisin HDP’ye oy vermesi demokrasi değildir”
    expand

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamaları güne damgasını vurdu. Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile yaptığı toplantıda "Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır" diyen Yıldız, aynı toplantıda bu kez de “Bir kişinin HDP’yi tercih etmesi demokrasidir ama bir polisin HDP’ye oy vermesi demokrasi değildir” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diploması muhabirleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Taner Yıldız basın mensuplarının sorularına cevap verdi. ‘Paralel yapının’ AK Parti’nin haricinde herhangi bir partiyi tercih etmesinin son derece tabii ve normal olduğunu belirten Yıldız, “Bugün HDP’ye yalnızca bu gerekçe ile oy veren emniyetin içerisindeki, yargının içerisindeki HDP’ye oy veren birinin vebalinin yalnızca bir oy vermekle sınırlı kalmadığını bilmek lazım.” ifadelerini kullandı.

    “Ben buna demokratik bir seçim demem”

    Diyarbakır’da bugün iki askerin şehit olduğunu hatırlatan Yıldız şöyle devam etti: “HDP’ye emniyetin içerisinden sırf paralel yapı gerekçesi ile emniyetin yargının içerisinden oy verenler bu kana eli bulaşmıştır. Yalnızca siyasi tercihini, oy tercihini yapmamışlardır onlar. O şehit olan, beraber çalıştığı arkadaşının kanında o kişinin izi vardır. HDP’ye normal parti olarak oy verenin haricinde yalnızca AK Parti olmasın da adına oy verenlerin PKK’nın terörü ile ortak çalıştığını bilmemiz gerekiyor. Bir polis lojmanından, polisleri şehit eden PKK’ya eğer yüzde 62 oy çıkıyorsa o lojmanın hangisi olduğunu çok iyi biliyorlar. Burada başka bir problem var demektir. Ben buna demokratik bir seçim demem. Bunun adının demokrasi olmadığını söylemem lazım. Bir kişinin HDP’yi tercih etmesi demokrasidir ama bir polisin HDP’ye oy vermesi demokrasi değildir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Müzakereyi böyle bir ortamda bir suç unsuruymuş gibi göstermek doğru bir yaklaşım değil”

    Yıldız ardından şöyle devam etti: “Şu anda HDP’nin PKK’yı desteklemediğini söyleyebilir misiniz bana? ‘Benim haberim yoktu, PKK kendi yapıyor’ diyebilir misiniz? PKK’yı kınamayan, lanetlemeyen bir yapının ona kayıtsız kaldığını söyleyebilir misiniz? Terörün olmaması adına devlet her türlü müzakereyi yapar. PKK’nın bitirilmesi, silahların gömülmesi alakalı konuda devlet müzakere yapar. Bu müzakereyi böyle bir ortamda bir suç unsuruymuş gibi göstermek doğru bir yaklaşım değil. Siz fikrinizi söylüyorsunuz, ben de fikrimi söylüyorum.”

    Bedelli iddiaları

    Enerji Bakanı, oğlunun askerliğini bedelli olarak yaptığına ilişkin haberleri kesin bir dille reddederken, şehitlik kavramı ile de ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

    Doğalgaz fiyatlarına zam yok

    Doğalgaza zam yolda mı?

    Hürriyet'te yer alan habere göre Enerji Bakanı Yıldız, bölgede meydana gelen olayları değerlendirirken, "Terör olaylarını enerji sektörüyle alakalı, Kürt kardeşlerimizin aldığı hizmeti ciddi olarak aksattı. Boru hattı 22 kez son 7 yılda bombalandı PKK tarafından. 500 milyon doların daha üzerinde bir bilanço oluştu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldız, "İnsanın iç muhasebesi, Allah'la arasındaki bir konudur. Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır. Bunu açıkça söylüyorum. Dinim milletim vatanım için..." dedi. Bakan Yıldız, oğluna yönelik bedeli askerlik iddiaları ile ilgili “Bedelli iddiaları tamamen iftira. Okulları yeni bitti, askerlik yapmadılar. Zamanı gelince yapacaklar” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow