hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taner Yıldız: "Sıkıntı büyük olabilir"

    Taner Yıldız: Sıkıntı büyük olabilir
    expand

    Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da maden kazasıyka ilgili olarak "Sıkıntı büyük olabilir. Şu anda Soma'ya hareket halindeyiz. Mahsur kalanlar ve ölü yaralı konusunda net bir bilgi yok" dedi. Yıldız, daha sonra yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerle ilgili bir sayı vermedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, özel uçakla Ankara'dan Balıkesir Havalimanı'na indi. Bakan Yıldız'ın şu anda Soma'ya karayoluyla hareket halinde olduğu öğrenildi.

    Enerji Bakanı Yıldız DHA muhabirine Soma'da maden kazasıyka ilgili olarak "Sıkıntı büyük olabilir. Şu anda Soma'ya hareket halindeyiz. Mahsur kalanlar ve ölü yaralı konusunda net bir bilgi yok" dedi.

    İncelemeden sonra açıklama yaptı

    Soma'da çok sayıda işçinin mahsur kaldığı Eynez bölgesindeki madende incelemelerde bulunan Bakan Yıldız, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    Bu tür sıkıntılı durumlarda spekülasyona neden olmamak için tek merkezden açıklama yapılmasının daha doğru olduğunu belirten Yıldız, olayla ilgili kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, şu an için rakam açıklamayacağını belirtti.

    Yangının yerin 150 metre altında çıktığını, madende 420 metreye kadar faaliyetin bulunduğunu aktaran Bakan Yıldız, olayın 15.10'da yaşandığını, bundan önce madende metan ve diğer zararlı gaz seviyelerinde bir sıkıntının gözükmediğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldız, şöyle devam etti: "Bu saatten sonra da herhangi bir metan gazı patlaması yok, herhangi bir işçi kardeşimizi tahrip edebilecek bir darbe yok, grizuyla alakalı bir facia sözkonusu değil. Ama Karbondioksit ve karbonmonoksit zehirlenmesiyle karşı karşıyayız. Şu an içinde bulunduğumuz durum sıkıntılı bir durum. Ama tüm ekip arkadaşlarımızla beraber buradayız. Her birimizin sükunutle bu çalışmaları yürütmesi gerekiyor. Amacımız oradaki işçi kardeşlerimizin canlı olarak çıkarılmasıdır."

    Gazetecilerin ölü sayısıyla ilgili soruları üzerine Bakan Yıldız, 1,5-2 saat içinde tekrar basına bilgi verileceğini, belli rakamları bu toplantıda paylaşmanın daha doğru olacağını vurguladı.

    Soma'da acı bekleyiş (Foto Galeri)

    DHA muhabiri olay anını anlattı

    Olay yerinden ilk görüntüler

    Çalışma Bakanlığı'ndan açıklama

    Başbakan Erdoğan'dan ilk açıklama

    Belediye başkanı: 400 kişiyi aşabilir

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow