hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taner Yıldız'dan elektrik kesintisi açıklaması

    Taner Yıldızdan elektrik kesintisi açıklaması
    expand

    'Siber saldırıdır demem için şuanda erken tüm olasılıklar araştırılıyor''. Elektrik kesintileri ile ilgili açıklama Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan geldi. Yıldız, üç büyük şebekenin iletim hattının aynı anda devreden çıkma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. ''Sebepleri netleşti, tetikleyen yapı üzerinde konuşuyoruz'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız büyük elektrik kesintisi hakkında bu tür durumlar Batı'da da oluyor dedi. ''İnsan hatası var mıdır'' sorusuna, ''Mühendislik hatası olabilir, manipülasyon olabilir, kasıt olabilir. Yapıdan da kaynaklanabilir. Hepsini ihtimal dahilinde tutuyoruz. Biz bu hastalığa teşhisimizi koyduk. Nedenleri bulduğumuzda kamuoyu ile paylaşacağız'' diye cevap verdi.

    ''Üreticiler açısından hukuki bir sorun çıkıyor mu?'' sorusuna ise, ''Çıkmıyor, yapılan anlaşmalar sözleşme de var. Üretici bu tür aksalıkların çıkabileceğini biliyor'' dedi.

    Nükleer santralle ilgili soruya ise, ''Bu kadar gündemin arasında ezildi bu. Ev sahipliği anlaşması onaydan geçti. Bu şu demek, proje şirketi kurulacak. 22 milyon dolara kadar yatırım olacak japonya fransa ve türkiye ortaklığında bir ortaklığı açmış olacak. Sosyal medyada çıkan nükleer makul hale getirmek için böyle bir arızanın gerçekleştiği söyleniyor bunu savunmak için böyle hasarlı bir olay yapmaya gerek yok. Biz zaten bunu savunan bir hükümetiz. Yanlıştır. Türkiye'de enerji fazlalığı var. Türkiye'nin hazine garantisi vermeden, önemli projelerin başındadır'' diye cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Osman Sevaioğlu elektrik kesintisinin sebebini açıkladı

    8 saatlik elektrik kesintisinin faturası 1 milyar doları aştı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow