hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tanrıkulu: "Rüşvetin ikinci taksidi ödensin diye mi?"

    Tanrıkulu: Rüşvetin ikinci taksidi ödensin diye mi
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Reza Zarrab'ın malvarlığına konan tedbir rüşvetin ikinci taksidi ödensin diye mi kaldırıldı" diye sordu ve İstanbul Başsavcısını, "Tedbirin kaldırılmasına itiraz et" diye göreve çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş adamı Reza Zarrab'ın mal varlığına konulan tedbirin kaldırılmasına ilişkin kamuoyunu ve hukukçuları tatmin edecek bir açıklama yapılmadığını vurguladı. Tanrıkulu, İran'da ise Zarrab'ın iş arkadaşı Babek Zencani'nin mal varlığına tedbir konulduğunu hatırlattı. Tanrıkulu, "Erdoğan'da sözde din iman, gerisi han hamam, Zarrab'ın malına özgürlük, Ruhani'de kul hakkı haram ve suç, Zencani'nin malına tedbir. Bu çok anlamlı ve manidar" dedi.

    Konuyu Meclis'in gündemine de taşıyacağını belirten Tanrıkulu, tedbirin kaldırılması için başvuru yapan savcının görevden alındığını hatırlatarak, "O nedenle soruyorum; Reza Zarrab'ın mal varlığı üzerindeki tedbir, bazı kişilere yapılacağı düşünülen 'hayır amaçlı' nakdi yardım ile rüşvetlerin ikinci taksidi ödensin diye mi kaldırılmıştır. Bu ve benzeri soruların birbirini izlememesi için Başsavcı hemen harekete geçmeli ve Reza Zarrab'ın malvarlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasına itiraz etmeli, hukuki açıdan da kamuoyunu bilgilendirmelidir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow