hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ'da bağımsız Roman aday da ilk olmak istiyor

    Tekirdağda bağımsız Roman aday da ilk olmak istiyor
    expand

    İzmir'den Meclis'e girmesine kesin gözüyle bakılan CHP adayı Özcan Purçul'un yanı sıra, Tekirdağ'dan da Erdem Karaman bağımsız olarak Meclis'e girme mücadelesi veriyor. Karaman da seçilip ilk Roman Bağımsız Milletvekili olmak için mücadele veriyor. Geçmiş yıllardaki Roman açılımının değiştirdiği tek şeyi, "Çingene adı Roman oldu" diye değerlendiren Karaman, "Roman camiasıyla kimse ilgilenmiyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Mahallelerimizde hap, esrar satışı çoğaldı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Romanların sorunlarını hiçbir partinin çatısı altında olmadan Meclis'e taşımak istediğini söyleyen Erdem Karaman, Tekirdağ'dan Bağımsız Milletvekili Adaylığını açıkladı. Evli ve iki çocuk sahibi olan 37 yaşındaki Karaman, ilk okul mezunu. Romanların yıllardan beri hiçbir temsilcisi olmadığını söyleyen Karaman, "Roman camiası olarak dertlerimiz büyük. Artık yeter! Bizim Roman camiasıyla kimse ilgilenmiyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Mahallelerimizde hap, esrar satışı çoğaldı. Kimse tabii ki hap esrar satmak istemez ama işsizlikten dolayı herkes bu işleri yapmaya başladı" diye konuştu.

    8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nde düzenlenen gecede hemşerilerinden destek isteyen Erdem Karaman, kendini anlattı ve mahallelilerin sıkıntılarını dinledi. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda mahalleliler ve dernekler Karaman'a desteğini bildirdi.

    Aday olarak attığı adımın bir ilk olduğunu ve devamının da gelmesini dilediğini belirten Karaman, İstanbul'da Kasımpaşa'da doğduğunu, 6 yaşındayken Tekirdağ'a yerleştiklerini ve Aydoğdu Mahallesi'nde büyüdüğünü anlattı. İlkokul mezunu olduğunu belirten 37 yaşındaki Karaman, evli ve iki çocuk sahibi. Karaman'ın hamallıktan, kot fabrikasında işçiliğe kadar çalışmadığı iş kalmamış.

    Babasının Kasımpaşa Kulaksız Mahallesi'nden olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluk arkadaşı olduğunu ve Kulaksız Ok Spor'da birlikte futbol oynadıklarını ifade eden Karaman, iktidarın geçmiş yıllardaki Roman açılımına da değindi. Karaman, "Biz istiyoruz ki Romanlara daha çok önem verilsin. Sadece bir Roman açılımıyla hayatımız da pek şey değişmedi. Roman açılımıyla Çingene adı Roman oldu. Bu kapsamda ben de Romanları temsilen bu Meclis'e gitmek istiyorum. Romanları temsilen..." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karaman, Romanların dertlerini anlatacağı kimsenin olmadığını dile getirerek, "Biz Romanları da temsil etsinler. Bizim bir tane temsilcimiz yok. Dertlerimizi sıkıntılarımızı kimseye anlatamıyoruz. Bizim sıkıntılarımızı kimse dinlemiyor. Seçimden seçime geliyorlar, vaatlerde bulunuyorlar; işte 'size böyle yapacağız' diyorlar. Ama, hiç bir şey olmuyor. Bunu sayın Cumhurbaşkanımızın duymasını istiyoruz" diye konuştu.

    Bağımsız Roman milletvekili Erdem Karaman'a mahallesinin desteği de var. Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Hasan Kubilay, "Roman kardeşlerimizden aday olan Erdem Karaman'ı, bütün mahalle halkının desteklemesini tavsiye ediyorum" dedi. Müzisyenler Derneği yöneticileri de mahalle olarak bağımsız aday Erdem Karaman'ın arkasında olduklarını, bu adaylığın Romanlar için bir ilk olduğunu belirtti.

    Seçilirse Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçimde 182 bağımsız aday yarışacak

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow