hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEOG'da ilk gün tamamlandı

    TEOGda ilk gün tamamlandı
    expand

    Temel eğitimden ortaöğretime geçiş yani TEOG'un birinci aşaması geçildi. 8. sınıf öğrencileri 120 dakika boyunca, iyi bir liseye girebilmek için üç dersten sınava girdi. Öğrencilerin kimine göre en zor test kimine göre ise, en kolay test matematikti. İşte TEOG izlenimleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 milyon 287 bin 847 öğrenci temel eğitimden ortaöğretime geçiş yani TEOG için sabah erken saatlerde okullarının önündeydi.

    İstanbul Fatih'teki Çapa Atatürk Ortaokulu'na öğrenciler aileleriyle geldi. Onlar içerde soru çözerken anne babalar dışarda onlardan daha heyecanlıydı.

    8. Sınıf öğrencileri TEOG'un birinci aşamasına Türkçe testiyle başladı. 40 dakikalık sınav süresince öğrenciler 20 soruya cevap vermek için ter döktü. Öğrencilere göre Türkçe testi kolaydı.

    Ardından sıra matematik testine geldi. 40 dakika sonunda matematik testini bitiren kimi öğrenciler soruların zorluğundan yakındı kimi de soruların kolay olduğunu söyledi.

    Üç aşamalı olarak yapılan sınavda son bölümde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testi vardı. Çoğu öğrenci sınavdan erken çıktı..

    Türkiye genelinde 15 bin 353 okulda yapılan TEOG'un birinci aşaması saatler 12'yi gösterdiğinde sona erdi. Ancak sınavın bir de ikinci aşaması var. 8. sınıf öğrencileri bu kez yabancı dil, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi sorularını yanıtlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow