hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Termik santral ÇED toplantısında arbede

    Termik santral ÇED toplantısında arbede
    expand

    Samsun'un Terme ilçesi Kozluk Akçay mevkiine yapılması planlanan termik santral için ÇED raporu hazırlayan heyet, toplantı için geldiği mahallede vatandaşların tepkisi üzerine toplantı yapamadı. Vatandaşların yoğun tepkisi nedeniyle olaya müdahale eden jandarma ekipleri, heyeti korumaya alarak bölgeden uzaklaştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akçay mevkiine yapılması planlanan kömürlü termik santral için ÇED raporu hazırlamakla görevli heyet ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Bölgede termik santral yapımına karşı çıkan vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Baş başkanlığındaki heyet, toplantıyı iptal etti. Toplantı esnasında Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un salona girdiği sarada bir vatandaşla tartışması kavgaya dönüştü. Toplantı salonunda çıkan arbede esnasında bazı vatandaşlar fenalık geçirdi. Jandarma ve polisin müdahale ettiği olaylarda, vatandaşların arasında kalan Belediye Başkanı Şenol Kul da arbededen nasibini aldı.

    Askeri teçhizat işin içine girince Ferguson oldu "Fergustan"


    ÇED heyeti, toplantıyı yapamadan jandarma eşliğinde salondan ayrılmak zorunda kaldı. Olaylar bir süre daha dışarıda devam etti. Vatandaşlarla polis arasında da ara ara sürtüşmeler yaşandı. Tartışma esnasında kalbinde pil olan bir vatandaş rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

    Terme Çevre Platformu yetkilileri ve vatandaşlar, yaptıkları açıklamada ilçeye ikinci bir termik santralin yapılmasına kesin olarak karşı olduklarını belirtti.

    Başkan Kul: Biz de planlanan santrale karşıyız

    Ortam yatıştıktan sonra toplantıya katılanlara açıklama yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bugün Kozluk'ta düzenlenmek istenen ÇED toplantısı maalesef yapılamadı. Burada insanların yeterli bilgilendirilmesi olmadığı için insanlar tepki gösterdi. Bu santralle ilgili belediyemizden hiç bir bilgi alınmadı, hiç bir bilgi verilmedi. Daha sonra yaptığımız görüşmelerde sayın valimizin haberi yok, büyükşehir belediye başkanımızın haberi yok. Kimsenin haberi yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm dünyadan en korkutucu özel birlikler


    Biz misafirlerimizi başımızın üzerinde taşırız. Ama buraya misafir diye gelen insanlar, misafirler evin ön kapısından girer, bunlar bacadan girdikleri için böyle bir misafir olmaz. Enerji santralinin adını 'Umut' enerji santrali koymuşlar. Birilerinin umutları insanların umutsuzluğu olmasın. Biz yatırıma ya da yatırımcıya karşı değiliz. Ama uygun yatırımın uygun yerde yapılmasını istiyoruz.

    Burası bunun için uygun değil. Organik tarımın merkezi, turizmin merkezi olabilecek yer, yemyeşil bir ortam, fındık, pirinç, her şeyin yapıldığı ortamda bir kömür santralinin olması bilimsel açıdan da uygun değil. Burada bütün siyasi partiler, CHP, MHP hepsi, bütün sivil toplum örgütlerinin ortak tavrı aynı. Bu bölge insanı bu santralin burada yapılmasını istemiyor. Halka rağmen de bir şey yapılmayacağını düşünüyorum. Ben Terme Belediye Başkanı Şenol Kul olarak, bana ne düşüyorsa onu yapmaya hazır olduğumu milletin huzurunda beyan ediyorum. Ben gereğini yapacağım. İnşallah atılan yanlış adımdan geri dönülür. " diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor tarihinin unutulmaz sözleri

    Terme Çevre Platformu üyeleri, sivil toplum kuruluşları, çevre örgüt ve derneklerinin temsilcileri de yapılacak santralin Terme, Ünye ve Kozluk için çevre felaketi olacağı şeklinde uyarılarda bulundu. STK temsilcileri, "OVM'yi buraya yaptınız. Bu santrali buraya yapma şansınız olmayacak. Buna izin vermeyiz." şeklinde tepki gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow