hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Topbaş'a kedi sürprizi

    Topbaşa kedi sürprizi
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) işbirliğiyle düzenlenen "2. Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Törende konuşma yapan Kadir Topbaş'ın yanına miyavlayarak yaklaşan kedi ilgi odağı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde, bu yılki konusu "Benim İstanbul'um; İstanbul'un Semtleri" olarak belirlenen yarışmada dereceye giren eserlerin yer aldığı bir de sergi açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ödül töreni öncesi sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında eser sahipleriyle sohbet etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Topbaş'a eşlik etti.

    "Önemli olan makine değil, bakış acısı"

    Ödül töreninde konuşan Kadir Topbaş, fotoğrafçının deklanşöre bastığı anda, o kareyi gelecek kuşaklara bıraktığını belirterek, İstanbul'un güzelliklerine değindi. Kadim medeniyetler beşiği İstanbul'a hangi açıdan bakılırsa, kişinin o açıdan etkilendiğini dile getiren Topbaş, en iyi fotoğrafı en iyi makinenin çekmediğini, önemli olanın "bakış açısı" olduğunu vurguladı.

    Diyanet: Erkeklerin küpe takması mekruh

    Sahnede "davetsiz misafir"

    Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın konuşması sırasında, miyavlayarak sahneye kadar gelen bir kedi ilgi odağı oldu. Topbaş, kendisine doğru yanaşan kediyi görünce , "Birşeyler mi söylecek acaba" diyerek espri yaptı. Topbaş ve beraberindekiler yönelince kedi hızla uzaklaştı. Topbaş daha sonra babasıyla ilgili anısını anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Topbaş fotoğraf çekti

    Konuşmaların ardından ödül dağıtım törenine geçildi. Gecede ödülleri, Topbaş, Hazinedar, MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen verdi. Ödül sırasında Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın fotoğrafçısının makinesini alan Topbaş, ödül alanların ve gazetecilerin  fotoğrafını çekti.

    Ödüller

    Toplam 644 kişinin katıldığı ve 607 eserin değerlendirildiği yarışmada, Nebiha Bacıoğlu, Ahmet Turan Kural, Memduh Emrah Tuluk ve Sebahattin Özveren "birincilik", Gülten Akıncı Engin, Mustafa Bülent Yılmaz, Sami Uçan ve Kürşat Bayhan "ikincilik", Süreyya Güler, Mustafa Karakoç, Damla Atak ve Ali Suat Kızıltaş da "üçüncülük" ödülüne layık görüldü.

    İngiliz gazetesinin manşetinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı

    Birincilerin 5'er bin lira ile ödüllendirildiği yarışmada ikincilere 4'er, üçüncülere de 3'er bin lira para ödülü verildi.

    Yarışmada, Dilek Gürsoy, Kaan Özgü, Sefa Candemir ve Mehmet Bayrak "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü"ne değer  görülürken, Bahar Yıldırım, Uğur Taşlı, Emrah Dindar ve Vanja Panti "MSGSÜ Özel Ödülü" almaya hak kazandı.
    "İFSAK Özel Ödülü"nü ise Hasan Zer, Yeter Koç, Emre Soytürk ve Hakan Kuyumcu'nun eserleri paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarışma kapsamında ayrıca, Mehmet Yaman, Erdinç Erdoğan, İlhan Baştopçu, Burak Başoğlu, Ali Tuluhan Satı, Hüseyin Turgut, Tevfik Adatepe, Kadir Çivici, Adviye Özyar, Murat Koçak, Sevilay Yurtsever ve Özkan Samioğlu da "mansiyon"a layık görüldü.

    Etkinlik, serginin açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

    "Kardan adam yapmak dinen sakıncalı"
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow