hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Torba Kanun Tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda

    Torba Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda
    expand

    TBMM Genel Kurulu'nda, "Torba Kanun Tasarısı"nın 8 maddesi daha kabul edildi. Bu maddeler ile, yurtdışında çalışan işçilerin prim üst sınırı belirlendi. Ayrıca SGK'yı zarar ettiren nitelikli dolandırıcılık suçlarıyla ilgili yaptırımlar düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin verdiği grup önerilerinin ardından torba tasarının görüşmelerine geçildi. Temel kanun olarak 6 bölüm halinde ele alınan tasarının 51 ile 74. maddelerini kapsayan 3. bölümündeki 8 madde kabul edildi. Maddeler üzerinde AK Parti iki değişiklik önergesi verdi. Yurtdışındaki işverenlerce bu iş yerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçileri adına Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenmesi gereken sigorta primlerinin üst sınırına ilişkin madde, AK Parti'nin önergesiyle, sözleşme imzalanmış ülkeleri kapsamayacak şekilde yeniden düzenlendi. Buna göre, sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurt dışındaki iş yerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçileri için SGK'ya ödenmesi gereken sigorta primlerinin üst sınırı, asgari ücretin 3 katı olacak.

    AK Parti'nin kabul edilen başka bir önergesine göre, TCK'daki nitelikli dolandırıcılık fiillerinin işlenmesiyle SGK zararına neden olan hekimlerce sunulan sağlık hizmetleri bedelleri, sağlık hizmeti sunucularına faturalanmış olsa dahi ödenmeyecek. Kurum zararına neden olan nitelikli dolandırıcılık suçunun işlendiği mahkeme kararıyla sabit görünmesi şartıyla, bu fiiller sağlık hizmeti sunucusunun yöneticileri veya ortaklarınca işlenirse bunlarla veya daha sonraki yöneticileri ya da ortak olduğu sağlık hizmeti sunucusuyla sözleşme yapılmayacak. Bu filleri işleyen hekimlerle en az 3 yıl süreyle sözleşme imzalanmayacak. Nitelikli dolandırıcılık fiillerini işleyerek kurum zararına neden olan hekimlerden gelen muayene ve işlemlere ilişkin fatura bedelleri en az 3 yıl süreyle ödenmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, verilen aranın ardından hükümet ve komisyonun yerinde olmaması üzerine, birleşimi saat 12.00'de toplanmak üzere kapattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow