hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon'daki çığ felaketine 1 tutuklama

    Trabzondaki çığ felaketine 1 tutuklama
    expand

    Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde Balkodu-2 HES inşaatında 10 Ocak cumartesi günü meydana gelen çığ felaketinde 5 işçinin yaşamını yitirmesi ile ilgili soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen yüklenici firma yetkilisi tutuklandı, 2 kişi de 'Adli kontrol' koşuluyla serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcılık tarafından ifadeleri alınan adı öğrenilemeyen işgüvenliği uzmanı ile ihaleyi alan şirketin yetkilisi İ.F. ve yüklenici firma yetkilisi Hilmi Kamil Güzel, dün tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Akşam saatlerinde yüklenici firma yetkilisi Hilmi Kamil Güzel'in tutuklanmasına karar veren mahkeme, iş güvenliği uzmanı ile ihaleyi alan şirketin yetkilisi İ. F.'yi de 'Adli kontrol' şartıyla serbest bıraktı.

    Kavlatan Mevkii'ndeki Balkodu - 2 HES İnşaatı'nda tünel önünde geçen cumartesi günü saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayda 5 işçi çığ altında kaldı. Nusret Er'in cesedi olaydan hemen sonra işçi arkadaşları tarafından bulunurken, çığ altında kalan Özgür Can Özyürek, Muihammet Işıklı, Lokman Çelik ve Erhan Arslan' ın cesetleri AFAD ekiplerinin 14 Ocak'a kadar sürdürdüğü çalışmalarla kar kitlesi altından çıkartıldı.

    PAÜ Tıp Faktültesi Dekanı Prof. Dr. Herken istifa etti

    AK Partili gençlerden Prof. Dr. Herken'e bornozlu protesto

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow