hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK: PKK, patlayıcı yüklü kamyonu kaçırdı

    TSK: PKK, patlayıcı yüklü kamyonu kaçırdı
    expand

    Genelkurmay Başkanlığı, PKK'lı teröristlerin Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Aksu Köyü'nde özel bir kömür ocağına ait yaklaşık 400 kilo amonyum nitrat patlayıcı yüklü kamyonu kaçırdığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Biz ancak patlayıcı madde oradan kaçırıldıktan, elde edildikten sonra olaydan haberdar edilmiş durumdayız. Cudi Dağı'na doğru, Ballıkaya istikametine doğru gittikleri tespit edilmiştir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

    "Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından, Şırnak Silopi İlçesi Aksu Köyü bölgesinde özel bir kömür ocağına ait patlayıcı (yaklaşık 400 kg Amonyum Nitrat) yüklü bir kamyon kaçırılmıştır. Söz konusu Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin, kaçırdıkları kamyondan patlayıcı maddeleri indirip başka bir kamyona yüklemeyi müteakip, kamyonu ve sürücüsünü serbest bıraktıkları öğrenilmiştir.

    23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nca, söz konusu olayla ilgili keşif yapmak ve tespit edildiğinde teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla; Görümlü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'ndan dört Jandarma Komando Timi bölgeye sevk edilmiş, ilaveten iki adet AH-1W Taarruz Helikopteri ve İnsanlı Keşif Uçağı görevlendirilmiş olup, gelişmeler takip edilmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD, kurşuna dizdi iddiası

    Hava Kuvvetleri Komutanı Süleyman Şah üzerinde uçtu

    Tıklanma rekoru kıran fotoğraflar

    Bülent Arınç açıklama yaptı

    Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Silopi'deki patlayıcı madde gasbıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Bu olay profesyonel şekilde hazırlanmıştır, maalesef tespit edebildiğimiz kadarıyla burada patlayıcı madde kullanılmaktadır, bir kömür madeni vardır. Buraya Malatya üzerinden bir patlayıcı madde nakledilmiştir, 3 araçtan bir tanesine terör örgütü mensupları tarafından el konulmuş ve Cudi Dağı istikametine doğru götürülmüştür. Sonra başka bir araca alınan patlayıcı madde, diğer aracın boş olarak gönderilmesiyle başka bir boyut kazanmıştır. Olayın öğrenilmesine müteakip, öğlen saatlerinde bölgeye insansız keşif uçağı davet edilmiş, ayrıca taarruz helikopteri keşif ve gözetleme faaliyetlerine başlamışlardır. Jandarma komando taburu emrinde timler de arazide arama çalışmalarına başlamışlardır."

    "Güvenliğin yetersiz olduğu ortaya çıkmıştır"

    Patlayıcıların kaçırıldığı şantiye sahasının emniyetinin, ücretleri Silopi Elektrik A.Ş. tarafından karşılanan özel güvenlik görevlileri tarafından sağlandığını belirten Arınç, şöyle konuştu: "Bunun yetersiz olduğu maalesef ortaya çıkmıştır. Biz ancak patlayıcı madde oradan kaçırıldıktan, elde edildikten sonra olaydan haberdar edilmiş durumdayız. Cudi Dağı'na doğru, Ballıkaya istikametine doğru gittikleri tespit edilmiştir. Güçlü bir arama, tarama, yukarıdan insansız hava aracı ve taarruz helikopterleri ile dağa varmadan yakalanacaklarını ümit ediyoruz. Şu an itibarıyla henüz kesin sonuç alınabilmiş değildir, ama çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gasp edilen patlayıcı maddenin 400 kilo civarında olduğunu hatırlatan Arınç, nakledilen patlayıcı miktarının bunun üç misli olmasına rağmen, PKK'lıların bir kamyonda olan miktarı kaçırdıklarını söyledi.

    "Eğer o yakınlarda jandarmamızın veya güvenlik güçlerimizin bulunması mümkün olsaydı, özel güvenlik tarafından bu işin yapılamayacağı bir şekilde fark edilmiş olsaydı böyle bir olayın meydana gelmesi söz konusu olmayacaktı" diyen Arınç, en kısa sürede gasp edenlerin yakalanacağını, patlayıcının da dağa
    götürülmeden ya imha edileceğini ya da elde edileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow