hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK'dan açıklama: PKK, Dağlıca'da saldırdı

    TSKdan açıklama: PKK, Dağlıcada saldırdı
    expand

    Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Dağlıca bölgesindeki unsurlara yönelik PKK'lı teröristlerce havan atışı yapıldığını açıkladı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Dağlıca'da taciz ateşi oldu. Ancak bu, bu dönem yapılmış bir şey değil. Dönem dönem taciz atışı yapılmakta. Silahlı kuvvetlerimiz bu yapılan taciz ateşine misliyle karşılık vermektedir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada terörist ateşlerine karşılık verildiği belirtilerek şöyle denildi:

    "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, 25 Mart 2015 saat 13.25'te Dağlıca / Yüksekova / Hakkari Bölgesindeki unsurlarımıza yönelik üç adet havan atışı yapılmıştır. Dağlıca'da bulunan havan tespit radarıyla belirlenen söz konusu havan atışlarının yapıldığı hedefler, 155 mm Fırtına Obüsü ve 120 mm havanlar ile derhal ateş altına alınmıştır. Ayrıca, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, 25 Mart 2015 saat 14.40'da Dağlıca Bölgesindeki unsurlarımıza Biksi makineli tüfekler ve Doçka uçaksavar makineli tüfekler ile ateş edilmek suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur. Yapılan terörist ateşlerine, bölgede bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada ayrıca üs bölgelerindeki emniyet tedbirlerinin artırıldığı kaydedildi.

    Nöbet tutan öğretmenlere ek ücret geliyor

    İsmet Yılmaz'dan açıklama

    Saldırıyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Dağlıca'da taciz ateşi oldu. Ancak bu, bu dönem yapılmış bir şey değil. Dönem dönem taciz atışı yapılmakta. Silahlı kuvvetlerimiz bu yapılan taciz ateşine misliyle karşılık vermektedir. Çözüm süreci devam edecektir, taciz atışları olursa da silahlı kuvvetlerimiz misliyle karşılık verecektir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow