hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de orman yangını

    Tuncelide orman yangını
    expand

    Askeri bölgede çıkan yangın, mühimmat deposuna sıçramadan TOMA'larla söndürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tunceli'de konuşlu bulunan 4'üncü Komando Tugay Komtanlığı'nın bulunduğu Atatürk Mahllesi'nde çıkan orman yangına müdahale eden polis TOMA araçlarının uzun süren çalışma sonrası, mühimmat depolarına sıçramadan yangın kontrol altına alındı.

    Atatürk Mahallesi'de bulunan Tugay Komutanlığı sahası içinde yer alan meşelik alandaki mühimmatların henüz belirlenemeyen bir sebeple patlaması sonucu yangın çıktı. Aşırı sıcak ve kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın askeri alanda, kısa sürede yayıldı. Çığ Köyü yakınlarında bulunan askeri tesislere doğru hızla yayılan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin başka bölgelerdeki yangına müdahale için gitmeleri nedeniyle askeri alandaki yangına polis TOMA araçları müdahale etmek zorunda kaldı.

    Saat 13.00 sıralarında başlayan yangına, İl Jandarma Komutanlığı, Tunceli Belediyesi ve 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı itfaiye ekip ve araçlarıyla müdahale edildi. Ancak yangının hızlı yayılması karşısında yetersiz kalınması üzerine Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istendi. Bunun üzerine polisin toplumsal gösterilerde kullandığı ve kısa adı TOMA olan 5 araçla yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

    Askeri alan içindeki mühimmat depolarına sıçrama tehlikesi de bulunan yangının hızla yayılması bölgeye gelen 5 adet TOMA ile Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na ait 1 adet TOMA aracı da yangına müdahele etti. TOMA ve Tunceli Belediyesi ile askeri birliklere ait itfaye araçlarının birlikte müdahele ettiği yangın Çığ Köyü ve askeri mühimat depolarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına itfaiye ekipleri ve araçlarının dışında yaklaşık 300 asker de katıldı. Kontrol altına alınan yangın alanında başlatılan soğutma çalışmaları devam ediyor.

    Yangının çıkış sebebi ile ilgili olarak Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow