hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'yi karıştıran iddia! "Bu adam Alevilere hakaret ediyor"

    Tunceliyi karıştıran iddia Bu adam Alevilere hakaret ediyor
    expand

    Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 112 Acil Servis'te görev yapan acil tıp teknisyeni Abdullah Özcan'ın, aynı kurumda görevli arkadaşı Ahmet Seyfi ile yazışmasında Alevilere hakarette bulunduğu iddia edildi. Soruşturma başlatılırken Özcan ve Seyfi, halkta oluşan tepki nedeniyle rapor alarak ilçeden ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Acil tıp teknisyeni olarak 112 Hızır Acil Servis'te görevli Abdullah Özcan ve Ahmet Seyfi arasında, Facebook üzerinden yazışmada iddiaya göre Alevilere hakaret içeren ifadeler kullanıldı.

    Özcan ve Seyfi arasındaki tartışmaya daha sonra da kavgaya dönüşünce Ahmet Seyfi, arkadaşı Abdullah Özcan'dan intikam almak için Facebook yazışmalarını "Bu adam sürekli Alevilere hakaret ediyor, bana da bu mesajı yazmıştı, haberiniz olsun" diye bir çok kişiye gönderdi.

    17 yıllık eşini öldürdükten sonra, parçalara ayırarak çöpe attı!

    Olayın ilçede tepkiyle karşılanması üzerine 2 teknisyen rapor alarak ilçeden ayrılırken, Tunceli Valiliği, bu görevliler hakkında idari soruşturma başlatılması için Ovacık Kaymakamlığı'na talimat verdi.

    Bu arada olaya karışan görevlilerin Tunceli'den başka yere tayin edilmeleri için Sağlık Bakanlığı'na talepte bulunduğu öğrenildi.

    Tunceli'de protesto edildi

    Tunceli'de Alevilere hakaret iddiası ve Mersin'de Özgecan Arslan'ın öldürülmesi protesto edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık bin kişi Cumhuriyet Meydanı'na yürüyerek yolu çift yönlü trafiğe kapattı.

    Burada Özgecan'ın öldürülmesi protesto edildikten sonra SES Tunceli Şubesi üyesi Selvi Demir, Ovacık İlçesi'nde görevli teknisyenlerin sosyal paylaşım sitesinde Alevilere hakaret ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Ovacık İlçesi'nde sağlık hizmeti sunmak için görev başında bulunan 2 kişinin Alevileri ve kadınları aşağılayan, hakaret eden, gerici, mezhepçi ve cinsiyetçi konuşmaları Ovacık halkından ne kadar nefret ettiklerinin, bakış açılarının nasıl olduğunun, orada hizmet vermemeleri gerektiği apaçık ortadadır. Nefret ettikleri topluluğa sağlık hizmetiyle görevlendirilen kişilerin orada çalışmaya devam etmesinin hastalara hiçbir faydasının olmayacaktır. Hatta bundan sonra daha da zarar verecekleri apaçık ortadadır. Topluluklara, halklara, cinsiyetinden dolayı kadınlara nefret besleyen bu şahısların sağlık hizmeti üretmesinin sakıncalı olacağını düşünüyor, bunların derhal görevlerine son verilmesini talep ediyoruz"  dedi.

    Açıklamanın ardından İnsan Hakları Heykeli önünde Özgecan Aslan için mum yakan grup daha sonra olaysız dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow