hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk savaş gemileri İskoçya limanında

    Türk savaş gemileri İskoçya limanında
    expand

    14 NATO Ülkesi, İsveç ve Finlandiya'dan toplam 54 savaş gemisi, 5 denizaltı ve 11300 personelin katılımıyla 12-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Birleşik Krallık'ın ev sahipliğinde icra edilen Joint Warior tatbikatına Türk Deniz Kuvvetleri 4 gemiden toplam 600 civarında personelle katılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk savaş gemileri uluslar arası düzeydeki bu tatbikata katılarak Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki iyi askeri ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunma amacı güdüyor. Türk savaş gemileri 24 Nisan 2015 tarihine kadar Kuzey Denizinde ve Britanya Karsularında Türk Bayrağını dalgalandıracak.

    Tatbikat öncesinde tatbikata katılan Türk savaş gemilerinden TCG GÖKOVA ve TCG GÖKSU fırkateynleri ile TCG BURAKREİS denizaltısı  Helensburg'daki Clyde Deniz Üssünü,  TCG ANAMUR Mayın Avlama Gemisi ise Glasgow  limanını ziyaret ettiler.

    Gemilerin liman ziyareti kapsamında Edinburg Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut'un ev sahipliğinde Londra Deniz Ataşesi Dz.Kur.Yb. Nurettin Sevi, gemi komutanları Dz.Kur.Alb. Ahmet Gül, Dz.Yb. Orhan Yurt,  Dz.Kur.Bnb. Resül Öztürk ,  Dz. Yzb. Cüneyt  Talayman ve gemi Personeli ile İskoçya'da yaşayan Türk Temsilcilerinin katılımıyla akşam yemeği yenildi.

    Kışladaki cep telefonuna "7 numara" şartı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow