hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye kar ve fırtınaya teslim

    Türkiye kar ve fırtınaya teslim
    expand

    Türkiye yeni yıla kar ve fırtınayla giriyor. Dün gece etkisini artıran kar yağışı ve fırtına nedeniyle İzmir-İstanbul, Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayolu saatlerce trafiğe kapandı. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye önceki gece başlayan şiddetli kar yağışı ve fırtına ile birlikte soğuk havanın etkisine girdi. Dün Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı. Yolda ulaşım gece saat 23.00 sularında yeniden sağlandı. Ancak gece yarısı yol yeniden ulaşıma kapandı. Bölgede bekleyenler kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün gece saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde rüzgarın 100 km üzeri esmesinin beklendiğini açıkladı.

    Yolda kalanlar bu numaraları arasın

    Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

    İzmir-İstanbul yolunda araç kuyruğu

    Akhisar-Balıkesir arasında kalan Çanakçı rampaları mevkisinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yol dün gece trafiğe kapandı. İzmir ile İstanbul'u birbirine bağlayan yolun kapanması nedeniyle araç konvoyu oluştu.

    Yolda mahsur kalan sürücüler ile ailelere gece boyunca AFAD, Akhisar Belediyesi ve Kızılay Akhisar Şubesi'nce 2 bin 500 kişilik kumanya dağıtımı yapıldı.

    Akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesisleri dolu

    Yolun kapalı olması nedeniyle güzergahtaki tüm akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesisleri de buralarda geceyi geçiren sürücü ve yolcularla doldu.

    Yolda kalan araçların motorlarının donmaması için ve ısınmak amacıyla gece boyunca çalıştırılmak zorunda kalınması akaryakıt sıkıntısını da doğurdu.

    Yolda mahsur kalanlardan birçoğu, yakıtlarının bitmek üzere olduğunu bildirdi. Kapalı olan yolun trafiğe açılması için ekipler ve iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Karadeniz-İstanbul karayolu 7 saat kapandı

    Gün boyu aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle, D-100 karayolu ulaşımında aksamalar yaşanıyor.

    Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan D-100 karayolu, Kemikli mevkisinde, araçların kayması yüzünden yaklaşık 7 saat trafiğe tek taraflı kapalı kaldı.

    Yoldaki araçlar, kilometrelerce kuyruk oluştururken, özellikle zincirsiz ve kar lastiği bulunmayan araçların geçişine izin verilmedi.

    Yolda kalan tır ve kamyon gibi araçlar, çevredeki köylerden gelen traktörlerle çekildi. Trafik ekiplerinin önlem aldığı yolda, jandarma da bekleyenlere yiyecek yardımı yaptı.

    Karayolları ekipleri, yoğun bir çalışmanın ardından yolu yeniden trafiğe açtı.

    Kuzey Ege'de kuvvetli poyraz

    Kuzey Ege'deki kuvvetli poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle, Geyikli-Bozcaada ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki araba vapuru ve feribot seferleri iptal edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkale Boğazı'ndaki deniz ulaşımı ise Çanakkale-Eceabat arasındaki seferlerle sağlanıyor.

    Tekirdağ'da eğitime kar engeli

    Tekirdağ'da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiği bildirildi.

    Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi dolayısıyla okulların il genelinde tatil edildiğini kaydetti.

    İşler, araya giren 2 günlük yılbaşı tatili de eklenince eğitim ve öğretime 5 Ocak Pazartesi gününe kadar ara verildiğini ifade etti.

    Diyaliz hastaları yolda kaldı

    Bilecik-Bozüyük karayolunda, tırların yoğun kar yağışından kayarak yolu kapatması nedeniyle mahsur kalan diyaliz hastaları, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından kurtarıldı.

    Karayolunun 10. kilometresindeki Şelale Rampaları mevkisinde, bazı tırların kayması sonucu ulaşım durdu.

    Görevliler tarafından yaklaşık 6 saat süren çalışmaların ardından trafiğin kontrollü olarak tek şeritten verilmeye başlandığı yolda, Bilecik Devlet Hastanesinin diyaliz ünitesinde tedavi gören 9 kişi mahsur kaldı.

    Hastaları Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerine götürecek minibüsün sürücüsünün durumu bildirmesi üzerine UMKE tarafından çalışma başlatıldı.

    Pazaryeri ve köylerinden gelen Fikriye Besinci, Fatma Kınık ve Emine Turgut, ekibin yardımıyla Bilecik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Diğer hastalar ise evlerine götürüldü.

    Hastanede tedavi altına alınan 3 hastanın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow