hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınırın Türkiye tarafına havan mermisi düştü

    Sınırın Türkiye tarafına havan mermisi düştü
    expand

    Kobani'den IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmalar sürerken, Suriye tarafından atılan havan topu mermileri sınırın Türkiye tarafına düştü. Olayın gün içerisinde 3 kez tekrarlanması sınır hattında paniği artırdı. TSK da angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiğini açıkladı. Dün de merminin isabet ettiği evde 1 kişi yaralanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD ve PYD güçlerinin çatıştığı Suriye tarafından bugün saat 12.20'de atılan bir havan mermisi, sınıra 1 kilometre uzalıktaki, Mürşitpınar Köyü'ndeki gazeteci ve güvenlik güçlerinin bulunduğu alanın yakınlarına düştü.

    İkinci bir patlama da Mürşitpınar sınırının çok yakınında oldu.

    Bu olayın ardından saat 14.00 sıralarında yine bir havan mermisi sınırın Türkiye tarafına düştü.

    CNN TÜRK muhabiri Zeynep Karamustafa'nın aktardıklarına göre, ilk havan topu askeri bölgenin tam arkasına düştü.

    Bölge son derece gergin. Teyakkuz hali devam ederken, tanklar da sınır boyunda.

    Şarapnel parçalarının bazıları basının kullandığı araçlara da isabet etti. Sınırda alarm verildi.

    Namlular Suriye sınırına döndü

    TSK'ya ait çok sayıda tank ve zırhlı araç sınır hattında konuşlandırıldı. Namluların Suriye sınırına döndüğü Mürşitpınar bölgesinde askerlerin bekleyişi de devam ediyor.

    Güvenlik güçleri sınır hattına kimsenin yaklaşmaması için tedbir aldı. Kobani'de devam eden çatışmalar nedeniyle de sık sık patlama sesleri duyuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suruç'ta tedirginlik...

    İşte bölgeden kareler...

    HDP de sınır hattında

    Bu arada, HDP'nin çağrısı ile IŞİD'in hedefindeki Kobani'ye destek için başlatılan direniş nöbeti için aralarında HDP'li milletvekili ve belediye başkanlarının da olduğu yüzlerce kişi sınır hattında toplandı.

    Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında toplanan ve daha sonra yürüyerek sınır hattına giderek burada insan zinciri oluşturan kalabalık, güvenlik güçlerinin yaptığı anonsların ardından dağıldı.

    Ancak daha sonra bu kez sınır hattına yakın bir bölgede yeniden toplanan kalabalığa dağılmadıkları gerekçesiyle güvenlik güçlerince biber gazı bombalarıyla müdahale edildi.

    Sınırın Türkiye tarafına havan mermisi düştü

    Yüzlerce kişinin etkilendiği müdahale sırasında yaralanan bir kadın ise Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından otomobille hastaneye götürüldü.

    Uzun süren müdahale sırasında kalabalıkta bulunan bazı kişilerin ise güvenlik güçlerine taş attığı görüldü. Müdahale, kalabalığın sınır hattından uzaklaştırılması ile sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Obama'dan "IŞİD'i hafife aldık" itirafı

    TSK karşılık verdi

    Genelkurmay Başkanlığı da, Şanlıurfa Suruç'a dün düşen 2 havan mermisine angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiğini açıkladı.

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

    "Suriye'de devam eden çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir adet havan mermisi, Türkiye-Suriye sınırının 1.400 metre Türkiye tarafına, Mertismail Köyü'nün 950 metre kadar kuzeyinde yol kenarında boş araziye düşmüştür. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Suriye tarafında, söz konusu havan atışının yapıldığı yer olarak değerlendirilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verilmiştir."

    Diğer düşen havan mermisinde ise 3 kişinin yaralandığını açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, "Suriye'de devam eden çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir adet havan mermisi, Türkiye-Suriye sınırının 525 metre Türkiye tarafına, Alanyurt Köyü'nün 50-100 metre kuzeyindeki bir eve düşmüştür. Olayda biri kadın, ikisi erkek olmak üzere üç sivil vatandaş hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı personel, Suruç Devlet Hastanesinde ayakta yapılan tedaviyi müteakip taburcu olmuştur. Suriye tarafında, söz konusu havan atışının yapıldığı yer olarak değerlendirilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün 1 kişi yaralanmıştı

    Bu arada, dün de Mehmet Demir isimli vatandaşa ait bir ev mermiye hedef oldu. Evde yalnızca Demir vardı. Yaralanan 67 yaşındaki Mehmet Demir hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

    IŞİD Kobani'ye saldırdı!

    Kobani'den dumanlar yükseliyor

    Öte yandan, günlerden bu yana Kobani'yi hedefleyen IŞİD militanları, öğle saatlerinde havan topları ile saldırısını sürdürdü.

    İlçe merkezinde meydana gelen patlamaların ardından oluşan duman Türkiye tarafından da görülüyor.

    Öğle saatlerinde Suriye tarafından atılan ve Türkiye tarafına düşen havan topu mermisinin parçaları gazetecilere gösteren bölgede bulunlar duruma tepki gösterildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan yaşanan gelişmeleri takip eden TRT muhabirinin Kobani'yi Ayn-El Arap ismiyle anlatması, bölgede toplananların tepkisine yol açtı.

    Suriye'deki ilçenin adının Kobani olduğunu belirten bu kişiler yerleşim birimi için 'Ayn-El Arap' diyen muhabir ve kameramanına tepki gösterdi.

    Kısa süreli tartışma araya girenler tarafından büyümeden önlenirken, TRT muhabiri bölgeden uzaklaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow