hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin güneyinde karakış

    Türkiyenin güneyinde karakış
    expand

    Yurdun doğu, iç ve güney kesimlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Şehirlerarası yollarda bile ulaşım aksıyor. Yoğun kar nedeniyle, Konya'da eğitime bir gün ara verildi. Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Divaz köyünden Mersin Limanı'na mermer nakliyatı yapan 20 tır sürücüsü kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karakış yüzünü iyice gösterdi yurdun büyük bölümü beyaza büründü. Ancak, beyaz esaret bu kez Doğu'da değil Güney'de.

    Antalya'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyunca sürdü.  Akseki ilçe merkezinde 30 santimetreyi geçen kar nedeniyle Akseki- Seydişehir karayolu bir süre ulaşıma kapanmış, sürücüler yollarda kalmıştı.

    Türkiye'den kar fotoğrafları için tıklayın

    Denizli'de kar yağışı

    Kar yağışı nedeniyle Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkisinde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

    Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı bölgede karayolunda denetimlerini sürdüren polis ekipleri, zincir takmayan ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor.

    Karayolları ekipleri, yol açma ve tuzlama çalışmaları yapıyor, trafik ekipleri de olabilecek kazalara karşı vatandaşları uyarıyor. Ekipler, Serinhisar ve Denizli çıkışında yaptıkları denetimlerde, sürücüleri dikkatli olmaları ve yola zincirsiz çıkmamaları konusunda uyarıyor.

    Öte yandan, bazı vatandaşlar da polisin çevirme yaptığı noktalarda ihtiyaç sahibi sürücülere zincir satarak para kazanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belediye Başkanı: 60 mahalle arsenikli su içiyor

    Konya'da eğitime kar engeli

    Konya'da, kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesinde (SÜ) eğitime bir gün ara verildi.

    SÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle 26 Kasım 2014 Çarşamba Konya merkez ve çevre ilçelerde üniversiteye bağlı tüm birimlerde eğitim öğretime bir gün ara verildiği, vize sınavlarının ertelendiği belirtildi.

    Açıklamada, Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulunda ise eğitim öğretime devam edeceği ifade edildi.

    Daha önce valilikten yapılan açıklamada ise Konya'nın 18 ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği duyurulmuştu.

    ABD'de Ferguson olayları tırmanıyor


    Antalya-Konya karayolu ulaşıma açıldı

    Antalya'nın Akseki ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan Akseki-Seydişehir karayolu, ulaşıma açıldı.

    Sabah erken saatlerden itibaren başlayan ve Akseki ilçe merkezinde 30 santimetreyi geçen kar nedeniyle öğle saatlerinde ulaşıma kapanan Akseki-Seydişehir karayolunda ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalar yürütüldü.

    Çalışmalar sonucu Akseki-Seydişehir karayolu, çift yönlü olarak kontrollü şekilde trafiğe açıldı.

    Trafik ekipleri, buzlanma olan yolda zincirsiz araçların geçişine ise izin vermiyor.

    Mersin'de şiddetli yağış

    Kentte etkili olan şiddetli yağış nedeniyle merkez ilçelerdeki zemin katta bulunan birçok ev ve iş yerini su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı.

    Sabah başlayan yağış, gece saatlerinde etkisini artırdı. Şiddetli yağış nedeniyle bazı binaların bodrum veya zemin katlarını su bastı. Vatandaşlar, evlerine dolan yağmur sularını kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

    Adnan Menderes Bulvarı, İnönü Caddesi ve GMK Bulvarı ile birçok cadde de su altında kaldı. Araç trafiği de olumsuz etkilendi.

    Öte yandan, yağışın etkisiyle birçok ağaç ve elektrik direği devrildi. Devrilen ağaçlar itfaiye ekiplerince kaldırılırken, olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı.

    Tır sürücüleri Toroslar'da mahsur kaldı

    Olumsuz hava şartları Erdemli-Ayrancı karayolunda da etkisini gösterdi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunda, Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Divaz köyünden Mersin Limanı'na mermer nakliyatı yapan 20 tır sürücüsü mahsur kaldı.

    İhbar üzerine yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, arama-kurtarma çalışmaları sonucunda tırlardan 15'ine ulaşabildi. 5 tır sürücüsünü arama-kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli-Silifke Koordinatör Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu, yaptığı açıklamada, yolların açılması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow