hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin kilitlendiği görüşme sona erdi

    Türkiyenin kilitlendiği görüşme sona erdi
    expand

    Türkiye'nin günlerdir beklediği koalisyon görüşmesi sona erdi. Reuters, CHP kaynaklarına dayandırdığı haberinde 1,5 saat süren görüşmenin olumsuz sonuçlandığını açıkladı. Toplantıya ilişkin ilk açıklama Başbakan Davutoğlu tarafından saat 16.30'da yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, saat 17.30'da CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmesi sona erdi. Ankara Palas Devlet Konukevi'nde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat 30 dakika süren görüşme sonrası liderler bir açıklama yapmadı.  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 16.30'da AK Parti Genel Merkezi'nde koalisyon görüşmelerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

    REUTERS: "Olumsuz sonuçlandı"

    Reuters'a konuşan CHP'li üst düzey bir yetkili  "AKP ile koalisyon görüşmelerinin sonucu olumsuz" dedi. Ajans ayrıca Ak Parti'li bir yetkiliye dayandırdığı bir başka haberinde ise MHP ile koalisyon için ise "çok düşük ihtimal" yorumunu yayınladı.

    Öğle yemeği yorumu

    Liderlerin görüşmenin başında öğle yemeği yediği belirtildi. Dün Kılıçdaroğlu'nun 'Bence koalisyon olmayacak' dediği iddia edilmiş, Numan Kurtulmuş da bugün canlı yayında 'görüşmenin uzun sürmeyeceğini düşünmüyorum' demişti. Bu açıklamaların ardından herkes kısa süre içinde toplantının biteceğini beklerken heyetlerin görüşmeye yemekte devam etmesi, toplantının beklenenden uzun süreceği yorumlarına neden oldu.

    Çankaya'da zirve

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılacak görüşme öncesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çankaya Köşkü'ne geldi.

    İşte tarihi görüşmeden kareler

    Başbakan Davutoğlu, Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşmeye beraberinde Bakan Çelik ile geçti. CHP'de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Haluk Koç Ankara Palas'a beraber geldi.

    Türkiyenin kilitlendiği görüşme sona erdi

    Genel başkanların gelişi öncesinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Ankara Palas çevresinde bazı yollar kapatıldı.

    Başbakan Davutoğlu beklenenden 10 dakika önce gelirken Kılıçdaroğlu saat 14:00'te Ankara Palas'a giriş yaptı.

    Türkiyenin kilitlendiği görüşme sona erdi

    35 saat istikşafi görüşme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti ve CHP heyetleri arasında, 5 ayrı oturumda, yaklaşık 35 saat süren "istikşafi" görüşmeler, 3 Ağustos'ta sona ermişti.

    Görüşmelerin ardından heyetler, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na sunum yaparak, raporlarını sunmuştu.

    Heyetler arası görüşmelerin ardından, 10 Ağustos tarihinde de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelmişti. Bu görüşmede, Çelik ile Koç da hazır bulunmuştu.(Hürriyet)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow