hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter'dan @fuatavni itirazı

    Twitterdan @fuatavni itirazı
    expand

    Twitter yetkilileri, Fuat Avni adlı twitter hesabının Sulh Ceza Hakimliği kararıyla kapatıldığını ve karara itiraz edeceklerini söyledi. Kararda kullanıcının iftira, hakaretlerde bulunduğu, adli yargıyı etkilediği ve internet özgürlüğünü kötüye kullandığı ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter’da 985 bin takipçisi olan @fuatavni adlı hesap bugün sabah saatlerinde Türkiye'den erişime kapatıldı.

    Yolsuzluk operasyonları hakkında ortaya attığı iddialarla popülerleşen kullanıcı, son olarak bugün yapılan polis operasyonunu duyurmuştu.

    Radikal’in sorularını cevaplayan Twitter yetkilileri, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı üzerine hesabı Türkiye’de erişime kapattıklarını ve karara itiraz edeceklerini belirtti.

    Sulh Ceza Hakimi kararında @fuatavni isimli kullanıcının hakaret ve iftira suçlarını işlediğini ve “basın özgürlüğünün içerisinde unsurlarından olan internet özgürlüğünü” kötüye kullandığını belirtti.

    Kararda, “...yazıların içeriğine bakıldığında soruşturmada görev alan .... ile ... isimlerinin de belirtilerek kamu görevlilerine alenen hakaret ve iftira edildiği, adil yargılamayı etkileyecek şekilde birçok yazı yazıldığı, halen bu şekilde yazıların yazılmasına devam olunduğu, fuatavni kullanıcı adıyla yazılan yazıların gerçekte kime ait olduğunun henüz tespitinin yapılamadığı, bu hususta çalışmaların devam ettiği, bu nedenle fuatavni isimli kullanıcı hesabına ait url adresine erişimin engellenmesi gerektiği...." belirtildi.

    Twitter tarafından yayınlanan kararda şikayetçilerin kimliğine yer verilmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow