hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Üçüncüyü bana sıktı"

    Üçüncüyü bana sıktı
    expand

    Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez silahlı saldırıya uğradığında yanında bulunan görgü tanıkları, saldırının nasıl gerçekleştiğini anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKUT görevlisi Bünyamin Akbulut, Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlının, tabancayla 3 el ateş ettiğini söyledi.

    Saldırıyı gerçekleştiren şahsın arkadan gelerek "Bingür" diye seslendiğini belirten Akbulut, "Başkanım sizi buraya alalım. Sıkıntı olabilir. O da 'bir şey olmaz, gerek yok' dedi. Bizim çocuklar zaten etrafındaydı. Şahıs geldi ve 'Bingür' diye seslendikten sonra bir el ateş etti. Üzerine gittim ikinciyi sıktı, üçüncüyü de bana sıktı. Daha sonra bizim çocuklar arkadan tuttu" diye konuştu.

    Ünlü kalp cerrahına silahlı saldırı

    Saldırı anında olay yerinde bulunan Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da olayın sebebini bilmediğini ve kendisinin de olayın şokunu üzerinden atamadığını söyledi.

    Sönmez'in, kendisine, meydanda yürümek istediğini ve bunun üzerine olayın gerçekleştiği meydana gittiklerini bildiren Toksoy, şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Olay zaten meydandan oldu. Emniyet oradaydı. Sebebini bilemiyoruz. Hocam 90 bin şehit için top yolu yürüyüşünü organize etmişti. Programlarını tamamlamışlardı ve bugün saat 12.00 gibi ayrılacaklardı. Daha sonraki program Kars'ta yapılacaktı ve akşam uçakla buradan ayrılacaktı. Tahmin ediyorum 3 mermi atıldı. İkisinin isabet ettiği ortada."

    Bingür Sönmez kimdir?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow