hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uğur Kurt vurulmadan önce bir başka polis ateş edeni uyarıyor

    Uğur Kurt vurulmadan önce bir başka polis ateş edeni uyarıyor
    expand

    İstanbul Okmeydanı Cemevi önünde polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt'la ilgili yürütülen soruşturmada yeni bulgular var. Milliyet Gazetesi dosyaya giren polis kamerası görüntülerine ulaştı. Görüntülere göre akrep aracına molotof kokteyli isabet etmesinin ardından bir polis, "sıkma, bekle" diye uyarı almasına rağmen cemevine ateş açıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milliyet Gazetesi, Okmeydanı Cemevi'nin avlusunda öldürülen Uğur Kurt ile ilgili soruşturmada yeni bilgilere ulaştı.

    Olayla ilgili 11 tanık polisin ifadesini alan soruşturma savcısı Hasan Yılmaz, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'nin raporuna göre, Kurt'u öldüren merminin atıldığı tabancanın sahibi polisin ifadesini henüz almadı.

    Soruşturmada herhangi bir ilerleme olmazken dosyaya giren polis kamerası görüntülerinde ise çarpıcı bir ayrıntı yer aldı.

    Görüntülere göre ise, polis memuru S.K.'Nın içinde bulunduğu akrep aracına atılan molotof camına isabet edip yanmaya başlıyor. Bu sırada akrepten inen S.K., birkaç saniye sonra ateş etmeden hemen önce, sırt çantalı sivil polisler "sıkma, sıkma, tamam bekle" diye uyarıyor ama polis art arda ateş ediyor.

    Akrep aracına isabet eden molotof karşı sokaktan gelmesine rağmen, polisin bu sokağa doğru değil; cemevinin de olduğu aşağıdaki sokaktan yola molotof atan göstericilere doğru ateş etmesi de dikkat çekiyor. Bu sırada uzaktan cemevinin bahçesinde Uğur Kurt'un yere düştüğü de görülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olaydan sonra polisler sokaktan geçen ve ambulans isteyen vatandaşla da tartışmaya devam ediyorlar.

    Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan, soruşturmanın Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu yerine Memur Suçları Bürosu'nca yürütülmesi için başsavcılığa bir başvuru yapmıştı. Başvuruya henüz yanıt verilmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow