hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uludere'de taciz ateşi

    Uluderede taciz ateşi
    expand

    Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde yapılan güvenlik yolunda çalışan iş makinalarının bulunduğu alana Kuzey Irak tarafında bulunan bir grup PKK'lı tarafından ateş açılması üzerine yol inşaatında önlem alan askerler de anında karşılık verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Irak sınırında 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda 34 sivilin yaşamını yitirdiği Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) köyü yakınlarındaki Beyaz Tepe bölgesinde askerler tarafından yapılan güvenlik yolunda çalışan iş makinalarına bugün saat 17.30 sıralarında Kuzey Irak topraklarında bulunan bir grup PKK'lı tarafından ateş açıldı.

    Güvenlik yolunun yapımında önlem alan askerler anında ateşin açıldığı Kuzey Irak tarafındaki tepelere doğru ateşle karşılık verdi.

    Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada da olay doğrulandı.

    Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan haberde "Türkiye-Irak hudut bölgesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı (Gülyazı-Uludere/Şırnak) sorumluluk bölgesinde yer alan Beyaz Tepe Üs Bölgesi ile Karaçalı Tepe arasında yol yapım çalışmalarına devam eden, Şırnak İl Özel İdaresi tarafından kiralanan sivil iş makinelerine, bölücü terör örgütü mensuplarınca, hududun Irak tarafından, hafif silahlar ile taciz ateşi açılmıştır. Taciz ateşinde herhangi bir hasar ve zayiat olmamıştır. Açılan taciz ateşine, bölgede bulunan unsurlar tarafından anında ateşle karşılık verilmiştir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaçakçılar mahsur kaldı

    Bu arada olayın duyulmasından sonra Ortasu köyünden bir çok vatandaşın sınır bölgesine gittikleri bildirildi.

    PKK'lılar ve askerlerin karşılıklı birbirine ateş etmesi sırasında Kuzey Irak'tan 30-40 kişilik bir grubun katırlarla kaçakçılıktan döndüğü ve silah sesleri üzerine oldukları yerlerde bekledikleri kaydedildi.

    Ortasu köylülerinden Veli Encü, söz konusu bölgeye Sikorsky helikopterleri ile çok sayıda asker indirildiğini, güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını söyledi.

    Veli Encü, kaçakçıların kısa süreli çatışmanın yaşandığı bölgeden çıkarak köylerine doğru geldiğini ve herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow